Naslovnica Vijesti Kultura Noć muzeja i u Interpretacijskom centru baštine Banovine

Noć muzeja i u Interpretacijskom centru baštine Banovine

Manifestacija Noć muzeja ’19 s temom “Inovacije i digitalna budućnost” u petak, 1. veljače Interpretacijski centar baštine Banovine provodi u partnerstvu s Galerijom “Krsto Hegedušić”.

Program počinje u Galeriji u 18 sati otvaranjem izložbe “Kromatske partiture” Vedrana Ružića te slušanjem i gledanjem jazz koncerta i filma “Spiritual market”.

U 20 sati u Interpretacijskom centru baštine Banovine se program nastavlja uz prezentaciju projekta “Digitalizacija Zavičajne obiteljske zbirke Bešlić”, odobrenog programa Javnih potreba u kulturi u 2019. Ministarstva kulture (DIGITALNA BUDUĆNOST) te druženjem s Vedranom Ružićem koji će predstaviti svoj ilustratorski rad uz prikazivanje jazz video spota “Night speaking” te film “Spiritual market” (INOVACIJE).

Vedran Ružić umjetnik je i glazbenik te stvaratelj koncepta “KonceRtualne umjetnosti” gdje slikarstvo i glazba čine harmoničan odnos. Spiritual Market Porinom je nagrađen autorski jazz album u izdanju Croatia Recordsa. U ovom je umjetničkom projektu Ružić napravio iskorak pa je note pretvorio i u vizualnu umjetnost, istoimeni art film. Glavna mu je misija spajanje različitih umjetnosti pa tako za sebe kaže da dok slika nastoji vidjeti glazbu, a dok svira čuti boje. Glazbi i slikarstvu odlučio je pridružiti i fotografiju te filmsku umjetnost, a kao rezultat nastao je projekt „Spiritual Market“ inspiriran zapisima putovanja Marka Pola na dalekom istoku.

Komentirajte