Naslovnica Vijesti Sisak Nikolina Pintar dobila spor protiv Doma zdravlja

Nikolina Pintar dobila spor protiv Doma zdravlja

Na Općinskom sudu u Sisku u srijedu je prihvaćena tužba bivše ravnateljice Doma zdravlja Sisak Nikoline Pintar (SDP) koja je tražila poništenje Odluke o njenom razrješenju iz srpnja 2015. godine. Nepravomoćno je sutkinja Sanda Navara Sladović presudila kako je odluka Upravnog vijeća ustanove o razrješenju N. Pintar s mjesta ravnateljice neosnovana i zakonski neutemeljena te da je njen mandat tako trajao do redovnog isteka, tj. do 31. siječnja 2016. godine.

Domu zdravlja preostaje mogućnost žalbe Županijskom sudu, a nakon što presuda postane prvomoćna Nikolina Pintar najavljuje postupak za nakandu štete, tj. neisplaćene plaće do isteka mandata ravnateljice.

“Žao mi je što sam morala tužiti ustanovu koju sam dizala iz pepela, koja je bila u miljunskim gubicima i koju sam ostavila pozitivnu, likvidnu, s plaćenim apsolutno svim obvezama i s dva milijuna kuna gotovine na računu. Žao mi je što ti teško stečeni novci odlaze na ovakve namjene, a žao mi je što te iznose na plaćaju oni koji stoje iza takvih odluka. No, također nisam sigurna da nakon pravomoćnosti odluke neću pojedinačno zatražiti odgovornost na sudu za sve sudionike ovih nemoralnih poteza.” – rekla je za Večernji list Nikolina Pintar.

VEZANI TEKST http://www.sisak.info/smijenjena-nikolina-pintar-ravnateljica-doma-zdravlja-sisak/

Komentirajte