Naslovnica Sport Ostali sportovi Nikolina Golomboš zlatna na Svjetskoj ligi mladih

Nikolina Golomboš zlatna na Svjetskoj ligi mladih

Karate 1 liga mladih novina je u karate sportu, te se održava u okviru 4 turnira u Sofiji, Umagu, Cancun Quiantana Roo-u (Mexico) i Veneciji. Ovaj vikend od 25. do 27.05.2018. održan je prvi turnir Karate 1 lige mladih u Sofiji. Na prvom turniru ove svjetske karate lige nastupala je „A“ ekipa KK „Tigar“ Sisak u sastavu; Nikolina Golomboš, Ema Kardaš, Tia Škrljac,Lucija Bunjevac i Roko Dumbović pod vodstvom trenera Igora Lovrekovića.

Tia Škrljac nastupala je u kategoriji kadetkinja do 47 kilograma u konkurenciji od 53 natjecateljice gdje ju je u borbi za rezultat zaustavila protivnica iz Austrije. U kadetkinjama do 54 kilograma među 74 natjecateljice borile su se Ema Kardaš i Lucija Bunjevac. Ema je u borbi za 2. kolo bila zaustavljena od strane protivnice iz Finske. Lucija Bunjevac startala je oštro te u prvom kolu pobijedila protivnicu iz Austrije, u drugom kolu je pala talijnaka , no u trećem kolu Lucija gubi od španjolke.

Nikolina Golomboš nastupala je u kategoriji U14 iznad 47 kilograma među 62 natjecateljice gdje je dokazala da je iznad svih. U prvom kolu pobijedila je protivnicu iz Švicarske 8:0, u drugom kolu pala je protivnica iz Kazakhstana sa 2:0, treće kolo 4:3 pobjeđuje bugarku, u polufinalu je pala protivnica iz Belgije sa 6:1, a u finalnom meču pobjeđuje turkinju sa 6:1 i zasluženo osvaja zlatnu medalju. Nikolina je ovim putem potvrdila svoju kvalitetu i dokazala da joj ni na svjetskoj razini nema ravnih protivnica. Roko Dumbović nastupao je u kategoriji U14 do 40 kilograma u konkurenciji od 47 natjecatelja. Roko je bio slobodan prvo kolo te ga je u drugom kolu čekao protivnik iz Ukrajine. Napeta borba završila je sa 3:1 u korist natjecatelja Ukrajine, te se Roko ovoga puta nje uspio probiti dalje.

Na ovom natjecanju nastupalo je 1816 natjecatelja iz 73 države. Natjecanje je bilo na svjetskoj razini i osvojiti medalju na ovakvom događanju je veliki rezultat. Naša Nikolina pokazala je da se rad, trud i odricanje isplati . Sam odlazak naše petorke na ovo natjecanje je veliki rezultat. Ovo je bio veliki korak unaprijed za „A“ ekipu KK „Tigar“ ,ali je i mali u odnosu na ono što slijedi. Već idući vikend „A“ ekipa borbaša ide na pripreme u Mađarsku jer već 08.07.2018. je drugi turnir Karate 1 lige mladih, drugi dio ide u Osijek na Prvenstvo Hrvatske u katama, a oni najmlađi okušat će se na Sisak Cupu.

Komentirajte