Naslovnica Sport Ostali sportovi Neočekivani plasman kao rođendanski poklon

Neočekivani plasman kao rođendanski poklon

Streljačice HVIDR-ae Sisak ostvarile najbolji klupski plasman u protekla dva desetljeća. Siščani su nastupili i na pojedinačnom PH u gađanju standardnim zračnim oružjem.

U Svetom Jurju na Bregu je 18.veljače održano 5. kolo prve “A” lige te ekipno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u gađanju standardnim zračnim oružjem.

-Iako smo se početkom sezone nadali opstanku u ligi najboljih, naše djevojke su napravile pravi podvig u posljednjem kolu. Ekipa u sastavu Marina Mačković, Nataša Acs i Nikolina Knežić osvajanjem trećeg mjesta u kolu, sa 1181,1 krugom i osvajanjem novih 8 bodova, u konačnici je zauzela 4. mjesto lige, što je najbolji rezultat neke klupske ekipe u 20 godina postojanja kluba. Kako je klubu upravo ove godine 20. rođendan, ovo je najljepši poklon koji smo mogli zamisliti. – istaknuo je trener ŠSK HVIDR-a Sisak Tihomir Ilijević, koji se i sam vratio među aktivne natjecatelje.

Naime, u pojedinačnim nastupima na PH sisački klub bio je zastupljen sa čak 6 predstavnika, što je također odličan uspjeh.

U muškoj kategoriji nastupili su Tomislav Perak i povratnik u ozbiljno streljaštvo, Tihomir Ilijević.
Uspješniji je bio Ilijević koji je nakon četverogodišnje pauze sa standard puškom zauzeo 49. mjesto sa 584,8 krugova. Perak se smjestio deset mjesta niže sa 575,1 krugom u konkurenciji 67 natjecatelja.

Žensku kategoriju, predvodila je Marina Mačković. Njena kvaliteta i iskustvo pokazivali su se kroz sva kola podjednako visokim rezultatima i bila je prava lokomotiva ekipe. U posljednjem kolu pogodila je 397,1 krug i osvojila 25. mjesto. Nataša Acs se u posljednje vrijeme odlično priključuje Marini. Više nema ogromnih rezultatskih padova te je sa 395,7 krugova zauzela mjesto iza Marine.
Nikolina Knežić je još pomalo izgubljena te se još čekaju njeni najbolji rezultati. Ona je PH završila na 34. mjestu sa 388,3 krugova. Pojedinačno je još gađala Ivana Medved koja je sa 380,2 kruga zauzela 45. mjesto od 62 natjecateljice.

Normu za državno prvenstvo imala i Mirta Ilijević, ali zbog nedostatka opreme nije otišla na natjecanje.

Komentirajte