Naslovnica Korona virus NEDJELJA: U SMŽ nema novooboljelih, prvi pacijent ozdravio

NEDJELJA: U SMŽ nema novooboljelih, prvi pacijent ozdravio

Na današnji dan ukupno je 12 pacijenata s laboratorijski dokazanom bolesti COVID19, priopćio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Jedan pacijent je ozdravio od ove bolesti, ima dva uzastopna negativna nalaza u propisanom razmaku, te je otpušten kući iz Opće bolnice dr. Ivo Pedišić u Sisku.

Ukupno su tri pacijenta u bolnici, a devet oboljelihje na kućnom liječenju.

Izvršen je nadzor nad pranjem ulica nogostupa i trgova i dezinfekcijom potrebnih površina na području gradova Petrinje i Siska, što je ne samo važan doprinos višem nivou komunalne higijene, već i važna protuepidemijska zaštitna mjera.

Do sada je bilo 36 kršenja zdravstvenog nadzora tipa samoizolacija u kući. Sisak-10, Hrvatska Kostajnica-6, Novska-5, Gvozd-5, Kutina-3, Dvor-2, Petrinja-2, Sunja-2, Glina-1.
Najveći broj kršenja mjera samoizolacije je u Sisku, što je podudarno s najvećim brojem oboljelih u tom gradu.

I dalje se apelira na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

Potrebno je poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana,
redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalnahigijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Komentirajte