Naslovnica Korona virus NEDJELJA : Novoboljeli od koronavirusa u SMŽ – liječnik u sisačkoj bolnici

NEDJELJA : Novoboljeli od koronavirusa u SMŽ – liječnik u sisačkoj bolnici

Registriran je novi oboljeli od koronavirusa u Sisku, priopćio je u nedjelju Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Kako doznajemo novoboljeli je liječnik iz sisačke Opće bolnice, djelatnik Službe za kirurgiju. Zbog toga se na njegovu odjelu provode protuepidemijske mjere i provjeravaju mogući kontakti. Svi djelatnici koji su bili u bliskom kontaktu s oboljelim šalju se na samoizolaciju od 14 dana. Identificirani su i svi bolesnici koji su dolazili u kontakt s oboljlim liječnikom. S njima je, poručuju u Stožeru, obavljen razgovor i takđer su poslani u samoizolaciju.

Trenutačno je u tijeku čišćenje i dezinfekcija odjela na kojem je radio oboljeli liječnik i svi preseljeni pacijenti će tijekom dana biti vraćeni na odjel. 

Uključujuči novog pacijenta trenutačno je četvero oboljelih u Sisačko-moslavačkoj županiji te se tri nalaze u izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice. Svi su dobrog zdravstvenog stanja i po negativizaciji nalaza bit će pušteni kući.  

Četvrti, novoboljeli liječnik, je na kućnom liječenju. 

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako se sprječava pojava i širenje ove bolesti.

Komentirajte