Naslovnica Vijesti Kultura Natječaj za filmove 10. smaragdnog eco film festivala

Natječaj za filmove 10. smaragdnog eco film festivala

SEFF – Smaragdni Eco Filmski Festival, međunarodni je filmski festival koji promiče ideje zaštite okoliša i održivog razvoja prikazivanjem profesionalnih i amaterskih videa i filmova.
Prednost pri izboru imat će filmovi informativnog i edukativnog karaktera unutar tematike zaštite okoliša i održivog razvoja. Prihvaćaju se filmovi svih žanrova, bez ograničenja godine proizvodnje i broja prijavljenih filmova jednog autora ili produkcijske kuće.

Najbolji film će nagraditi plaketom  žiri u sastavu Anastasia Laukkanen, Sergey Tsyss i  Vladan Šćekić.

Smaragdni Eco Film Festival je putujući festival te je stoga zamišljen kao festival kratkog filma te u konkurenciju festivala ulaze filmovi čije trajanje ne prelazi 15 minuta, ali se oni mogu prikazati na neslužbenom dijelu programa, a festival će obići tridesetak mjesta u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, gdje će publici ruralnih i urbanih krajeva prikazati odabrane kratke ekološke filmove.

10. SEFF službeno traje od 6. do 11. lipnja 2017. sa završetkom u Hrvatskoj Kostajnici, a gostovanjima će potom posjetiti širu regiju u Hrvatskoj i izvan nje. Filmovi će se prikazati u revijalnom tonu i u ostalim gradovima koje će nakon službenog dijela festivala, posjetiti festivalski tim pod nazivom: SEFF u gostima.

Filmove se može prijaviti putem elektronske pošte na e-mail: [email protected] ili na adresu:
EKS – ekološko kulturna scena,
Vladimira Nazora 12
44430 Hrvatska Kostajnica
U prijavi treba navesti naziv filma, ime autora, godinu nastanka, trajanje filma i kratki opis.
Natječaj je otvoren do 15. veljače 2017. Godine, a o odabiru će autori biti obaviješteni 10 dana po završetku roka prijave na natječaj.

Komentirajte