Naslovnica Vijesti Sisak Nastavlja se istraga o zbivanjima u Sisku 1991. i 1992. godine

Nastavlja se istraga o zbivanjima u Sisku 1991. i 1992. godine

Četiri godine nakon presude od 10 godina zatvora ratnom zamjeniku zapovjednika Policijske uprave Sisak Vladimiru Milankoviću i smrti načelnika PU Sisak Đure Brodarca, nastavljaju se izvidi vezani uz ubojstva srpskih civila u Sisku 1991. i 1992. godine.

Naime, na obavijesni razgovor bio je u ponedjeljak pozvan Ivan Bobetko, sin generala Janka Bobetka, koji je u ljeto 1991. godine imenovan predsjednikom Kriznog stožera za Sisak i Baniju.

Iako se isprva pojavila informacija o njegovu privođenja, Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je to negiralo.

“General Ivan Bobetko nije priveden niti pozvan u policiju ni kao osumnjičenik niti kao svjedok. General Ivan Bobetko pozvan je u nadležnu policijsku upravu radi davanja točno određenih obavijesti o moguće počinjenim zločinima na području grada Siska tijekom 1991. i 1992. godine u sklopu provođenja izvida o tim zločinima u smislu čl. 206.h. Zakona o kaznenom postupku.” – priopćeno je iz DORH-a.

Ivan Bobetko je za N1 televiziju, nakon što je obavio razgovor s policijom, rekao: “Uopće ne znam u kojem su me svojstvu zvali, ne znaju ni oni to. Dobili su nalog od DORH-a”.

Istaknuo je da je “nedopustivo da se pozivaju generali koji su branili Hrvatsku u Domovinskom ratu i da se nekim insinuacijama pokušava stvoriti neku konstrukciju, to je nedopustivo”.

Komentirajte
Podijeli objavu