Naslovnica Vijesti SMŽ Napokon počeli radovi na nogostupu u D. Vukojevcu

Napokon počeli radovi na nogostupu u D. Vukojevcu

Početkom tjedna počeli su radovi na izgradnji nogostupa u naselju Donji Vukojevac, koje tamošnji mještani čekaju desetljećima.

Radove vrijedne 1,8 milijuna kuna otvorio je župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, a obuhvaćaju izgradnju nogostupa i regulaciju odvodnje oborinskih voda uz državnu cestu duljine 926 metara. Taj projekt povećati će sigurnosti sudionika u prometu.

“Ovo je svakako dobar projekt koji će zasigurno olakšati promet, posebice pješacima i biciklistima jer je nažalost ova cesta uzela svoj danak, u zadnjih desetak godina bilo je na ovoj dionici više stradavanja”. – rekao je  župan tom prilikom.

“Bilo je zaista mnogo problema tehničke prirode da bi se došlo do projektne dokumentacije, bilo je problema oko imovinsko-pravnih odnosa koji su zaustavljali dobivanje građevinske dozvole. Srećom, to je riješeno u suradnji s Hrvatskim cestama. Napravljena je projektna dokumentacija od strane Općine, a onda smo u dogovoru s Hrvatskim cestama odlučili da oni preuzmu ovu veliku investiciju”, pojasnio je načelnik Općine Ivica Perović te dodao kako se nada da bi nakon što završe radovi na 926 metara dugačkom nogostupu trebali započeti i radovi na izgradnji njegova preostala dva kraka nogostupa – od početka Vukojevca i spoj s Peščenicom. 

Kraj radova na nogostupu očekuje se u lipnju ove godine.

Komentirajte