Naslovnica Sport Ostali sportovi Nakon gipsa na ruci, zlato oko vrata

Nakon gipsa na ruci, zlato oko vrata

I ovog vikenda hrvači Siska su nastupili na PH. Ovog puta u hrvanju slobodnim načinom u kategoriji starijih dječaka.

Na prvenstvu je nastupilo 94 hrvača iz 21 kluba, a za sisački, kao i prošlog vikenda, zbog financijskih razloga, nastupilo je pet natjecatelja koji su u ukupnom plasmanu osvojili odlično četvrto mjesto. Iza HK Sisak ostale su jake momčadi kao što su petrinjski Gavrilović, zagrebačka Lika, Zagreb). Trener prof. Goran Plavec je, kao i proteklog vikenda kad su na državnom natjecanju nastupili mlađi dječaci, poveo samo probranu ekipu koja se po pravilu nikad ne vraća bez medalja.

Doduše, ovo prvenstvo Siščani nisu dobro otvorili. U najlakšoj kategoriji do 53 kilograma Stefan Zečević je nesretno izgubio već u prvoj borbi te nije izborio sljedeći krug natjecanja. U konačnici osvojio je deseto mjesto.

U kategoriji do 59 kilograma Pavel Puklavec je uvjerljivo pobijedio sve svoje protivnike, ne izgubivši niti jednog boda i zasluženo osvojio zlatnu medalju.

Njegov primjer slijedio je Mateo Kodrič u kategoriji do 66 kilograma. Sve svoje protivnike je deklasirao, također ne izgubivši niti jednog boda na putu do zlatne medalje. No u ovom slučaju treba napomenuti da je Mateo nedavno skinuo gips (slomio je ruku) pa ovaj uspjeh još više dobiva na vrijednosti.

Mihael Tominac je nastupio u kategoriji do 73 kilograma i dobro je počeo natjecanje pobijedivši prvu borbu. U drugoj borbi susreo se sa trenutno spretnijim protivnikom od kojeg je izgubio te je zauzeo sedmo mjesto.

Matija Crnković je nastupio u kategoriji do 85 i sve svoje protivnike pobijedio te izborio finale, ali u samoj završnici ponestalo mu je snage i sportske sreće, pa se morao zadovoljiti sa srebrnom medaljom.

Trener hrvača Siska prof. Goran Plavec je veoma zadovoljan rezultatima iz protekla dva vikenda. Osvojena su tri naslova prvaka i dva viceprvaka države.
-Od ove generacije u budućnosti se očekuju još bolji rezultati i pri tom ne mislim samo na domaća natjecanjima. – zaključuje trener Plavec.

Komentirajte