Naslovnica Vijesti Sisak I dalje nećemo znati kome se i kolike naknade isplaćuju iz gradskog...

I dalje nećemo znati kome se i kolike naknade isplaćuju iz gradskog proračuna

Sisačka javnost i dalje neće biti upoznata s informacijom kome se i kolike naknade isplaćuju iz gradskog proračuna, piše Večernji list. Naime, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća odbijen je prijedlog oporbenog vijećnika Miljenka Žamarije (HSLS) da se svaka tri mjeseca objavljuju bruto iznosi naknada koje se isplaćuju iz sredstava Proračuna Grada Siska. Žamarija je predložio da se u objavu uključe svi vijećnici, članovi upravnih vijeća i nadzornih odbora ustanova i tvrtki u vlasništvu Grada, ali i sve naknade za rad kod svih korisnika proračunskih sredstava Proračuna Grada Siska.

Upravo su ovi potonji, službeno, bili problem jer bi to značilo da se moraju objaviti i podaci o svim korisnicima, primjerice, socijalne pomoći pa su pravne službe odbacile mogućnost usvajanje takve odluke.

“Jasno da ja nisam mislio na takve primatelje naknada već na objavu “političkih” naknada, ali i za objavu kolike naknade primaju u, primjerice, udrugama koje primaju gradski novac. Jer u redu je da se iz gradskih sredstava financira rad , npr. tamburaša, no tko zna na što oni troše novac – možda predsjednik ima veliku naknadu za svoj rad pa sav novac ode na to? Dakle, cilj je bio objava upravo takvih naknada ali prvenstveni je cilj bio da se vidi koliko vijećnici u konačnici prime, ali očito da to ne odgovara svima” – rekao nam je Miljenko Žamarija. On smatra kako nema razloga da se ne vidi koliko političari, za svoj rad, primaju naknada svakoga mjeseca.

Među vladajućima smatraju da je cilj Žamarijina prijedloga bio samo jeftino politikanstvo, te da je svjesno u prijedlog ubacio ono što je znao da neće moći proći – korisnike raznih socijalnih primanja iz gradskog proračuna.

Komentirajte