Naslovnica Vijesti Kultura Najavljeno 13. izdanje Siscia open jazz & blues festivala

Najavljeno 13. izdanje Siscia open jazz & blues festivala

Koncertni prostor sisačkog Jazz cluba nakon intenzivne zime i proljeća ovih je dana utihnuo, ali ne i sam program. Doskora će, naime, zaživjeti ljetna pozornica. U tjednu pred nama započinje 13. izdanje Siscia open jazz & blues festivala u sklopu kojeg će nastupiti velika hrvatska i inozemna glazbena imena na koje nas je organizator festivala, Damir Kukuruzović, uostalom i navikao. Upravo njegovom zaslugom Sisak se i našao na glazbenoj karti Europe i svijeta. Program je, u društvu svog quarteta, predstavio na konferenciji za medije, u petak, 15. lipnja 2018.g. Uz Kukuruzovića o festivalu je govorio njegov violinist, i kako sam voli reći, brat po uvjerenju,  Bruno Urlić, direktor INA Rafinerije nafte Sisak, Damir Butković i zamjenik gradonačelnice Grada Siska, Marko Krička pod čijim se pokroviteljstvom, uz Ured Župana i SMŽ-a te Ministarstva kulture RH, Siscia open jazz & blues festival i odvija.
˝Smješten na obali Kupe Jazz festival se među građanstvom očekuje s oduševljenjem, a ja moram reći da mi je iz godine u godinu svako izdanje festivala podjednako važno˝, istaknuo  je Kukuruzović.
Festival počinje  u 21. lipnja 2018. koncertom Kristijana Beluhana, a zatim će se moći poslušati Songkillersi, Melita Lovričević, Swingover band, Just Friends i Greenhill boysi, Martine Thomas i  Black Coffee.

Komentirajte