Naslovnica Sport Ostali sportovi Najavljena 28. regata sv. Kvirina

Najavljena 28. regata sv. Kvirina

Više od četvrt stoljeća sisački jedriličari oko Dana grada, organiziraju regatu sv.Kvirina. Tako će se i ove godine povodom Dana grada, u subotu 8.lipnja, u zadarskom akvatoriju održati još jedna, 28. regata sv. Kvirina za klasu krstaš

„U Zadru imamo privezane brodove i dobar odnos sa Jedriličarskim društvom „Uskok“ i zajedno s njima organiziramo jedan dio ove regate.“, rekao je predsjednik Jedriličarskog kluba Siscia Janko Brnardić.

Na regatu je zasad prijavljeno otprilike 20 jedrilica. Regata je navigacijska, a duljina joj je 20 nautičkih milja.

„Start će biti u 10 sati ispred marine „Uskok“, tako da prolaznici mogu gledati start što nije uobičajeno jer je start mnogih regata na otvorenom moru“, dodaje Brnardić te napominje kako završetak regate ovisi o vremenskim uvjetima. Pokrovitelj regate je i Grad Sisak, a zamjenik gradonačelnice i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Siska Marko Krička najavio je i buduću suradnju i promociju jedrenja u Sisku.

„Zajednica sportskih udruga Grada Siska i Jedriličarski klub Siscia pokušat će klasu optimist vratiti u Sisak. Grad je prepoznao rad kluba, a nadam se da ćemo za godinu dana imati jednu mini-regatu na sisačkom području“, kaže Krička. Jezero na Ciglarskoj grabi kažu jedriličari, moglo bi se koristiti za demonstracije jedrenja i savladavanje osnova jer vjetra ima dovoljno, a potrebno je da se podigne razina jezera.

Sisački klub jedini je od kontinentalnih klubova koji imaju svoj brod, sudjeluju na brojnim regatama na srednjem Jadranu, a u jedriličarskom klubu Siscia aktivno je 55 članova.

Komentirajte