Naslovnica Najave Najave za utorak, 4. kolovoza

Najave za utorak, 4. kolovoza

SISAK – Koordinacija udruga branitelja iz Domovinskog rata i Grad Sisak u utorak, 4. kolovoza 2015. godine organiziraju svečano obilježavanje 20. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja. U 8,30 sati je paljenej svijeća i polaganje vijenaca na Gradskom groblju Viktorovac, a u devet sati ispred spomenika braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana. U 9,30 je obilazak spomen sobe poginulim braniteljima u Uredu za obranu. U utorak, 4. kolovoza u 10 sati u Hotel Panonija je središnju svečanost u Hotelu Panonija gdje će o Oluji govoriti brigadir Ivica Matanović, ratna liječnica dr. Maja Rudelić Zadrović i ratni reporter i tadašnji urednik Sisačkog tjednika Vlado Pajtlar.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, sa suradnicima će u utorak, 4.  kolovoza 2015. godine, s početkom u 9 sati, sudjelovati u protokolu polaganja vijenaca i paljenje svijeća kod spomen obilježja u Kotar šumi, na području Grada Petrinje, te se na taj način uključiti u obilježbu 20. obljetnice pogibije zapovjednika 57. brigade Hrvatske vojske  „Marijan Celjak“, brigadira Stjepana Grgca i 20. obljetnice VRA Oluje, Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, koje pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik organiziraju veterani 57. SAMB-a i 57. brigade HV „Marijan Celjak“.

PETRINJA – Svečanost otkrivanja obnovljenog spomenika pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima u Petrinji će biti upriličena u utorak, 4. kolovoza 2015. godine, s početkom u 9,00 sati. Spomenik se nalazi na površini unutar raskrižja triju (3) ulica, Ulice Gromova, Slatine i Sisačke ulice.

HRVATSKA DUBICA – Dan Općine Hrvatska Dubica slavi se u utorak, 4. kolovoza. Program počinje izjutra, a u 11,15 sati je  polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Hrvatskoj Dubici, nakon čega je Sveta misa za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu (Kapela Blažene Djevice Marije). U 12,30 sati je svečana sjednica Općinskog vijeća (Zgrada Hrvatskog doma).

Zabavni program počinje u 20 sati nastupom grupe Nulti sat te Mejaša.

Komentirajte