Naslovnica Najave Najave za utorak, 16. lipnja

Najave za utorak, 16. lipnja

SISAK – Gospodarsko-diplomatski susreti pod nazivom “Investicije – Iskustva – Izazov – Izvoz” bit će održani u utorak, 16. lipnja 2015. s početkom u 11 sati u HGK-Županijskoj komori Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak. Cilj gospodarsko – diplomatskih susreta, koje organizira HGK Županijska komora Sisak, je promocija Sisačko-moslavačke županije kao mjesta poželjnog za ulaganja i investicije, diplomatskim predstavnicima u Republici Hrvatskoj, te povezivanje županijskih gospodarstvenika s predstavnicima diplomacije radi lakšeg ostvarivanja inicijalnih kontakata s potencijalno zanimljivim tržištima. Investicijske projekte diplomatskim predstavnicima u Republici Hrvatskoj predstavit će Petrokemija d.d. Kutina, Neo grupa Sisak te Brodocentar d.o.o. Sisak. Kao primjeri dobre prakse stranih investicija u županiji predstavit će se ABS d.o.o. Sisak i  Oberndorfer d.o.o. Sisak. Predstavljanju projekata prisustvovat će predstavnici 10 veleposlanstava (Albanija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Italija, Japan, Katar, Mađarska, Portugal, Ukrajina).

KUTINA – U utorak, 16. lipnja gradonačelnik Andrija Rudić će sa suradnicima obilaziti komunalne radove na područu grada Kutine. Obilazak će započeti na parkiralištu Doma zdravlja u 09,oo sati.

SISAK – Radionica pod nazivom “Predstavljanje Zakona o udrugama” će se održati 16. lipnja 2015. godine u prostoru Gradske vijećnice, Rimska 26, Sisak od 14.00 do 17.00 sati. Cilj ovog predstavljanja je da svim zainteresiranim udrugama omogućimo razumijevanje novog Zakona o udrugama koji donosi novine u naša poslovanja. Predstavljanje je zamišljeno kao kraće predavanje uz postavljanje pitanja kako bi se što veći broj poglavlja mogao obraditi i približiti svim sudionicima.

SISAK – Promocija kuharice „Okus doma“ autorice Emine Bužimkić, aktivistice Centra za mirovne studije u Zagrebu bit će u utorak, 16. lipnja, u 18 sati u NKČ Vlado Gotovac Sisak – Središnja knjižnica nacionalne manjine Bošnjaka, Trg hrvatske državnosti 1, Sisak. Kuharica sadrži recepte iz afričkih, azijskih i arapskih zemalja, uz ilustracije, a iza svakog od njih slijedi jedna ljudska priča koja ukratko govori o kompleksnoj i često teškoj sudbini pretežito mladih ljudi. Upozorava na težinu iskustva koje su ‘donijeli’ u Hrvatsku.

SISAK – U sklopu “KULturnog LJETA KKV 2015.” u utorak, 16.6.2015. godine, u 21 sat u Starom gradu gostuje Teatar Exit s predstavom “Balon”. Riječ je o drami s duhovitim zapletima o Glumcu, o njegovom identitetu, o tome za koga i zašto on uopće igra svoju igru. U predstavi glume: Branka Trlin, Judita Franković, Krešimir Mikić i Vilim Matula. Režiju potpisuje Mislav Brečić. Posjet na predstavu je besplatan. Osiguran je i besplatan prijevoz brodom koji kreće ispred Malog Kaptola u 20,30 sati, a povratak iz Starog grada u 22,45 sati.

Komentirajte