Naslovnica Najave Najave za subotu, 6. lipnja

Najave za subotu, 6. lipnja

SISAK – U sklopu programa obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije, u Sisku će, 5. i 6. lipnja 2015. godine, biti održana 1. izložba električnih automobila i 3. utrka solarnih automobila. Nositelj ovog projekta, kojem je generalni pokrovitelj Sisačko-moslavačka županija, je Tehnička škola Sisak.

Utrka solarnih automobilaa će ove godine doživjeti svoje treće izdanje i sve više raste po broju i kvaliteti sudionika. Ove će godine nastupiti solarni automobili deset strukovnih škola iz Hrvatske, od čega su tri škole iz Sisačko-moslavačke županije, Tehnička škola Sisak i Tehnička škola Kutina nastupile su i na prve dvije utrke, dok Srednja škola Novska ove godine nastupa prvi put.

Za 3. utrku solarnih automobila u subotu, 6. lipnja, prijavljeno je, dakle, 10 ekipa srednjih škola iz Osijeka, Slavonskog Broda, Novske, Kutine, Velike Gorice, Slunja,Rijeke, Gospića, Zadra i domaćina i organizatora Tehničke škola Sisak. Start utrke je u 10 sati ispred hotela Panonija

PROGRAM

6. lipnja 2015.
Hotel Panonija, Grad Sisak

8.30-9.00        okupljanje sudionika   izjave za medije

9.00-9.30        otvaranje programa  pozdravni govori

9.30-10.00        javno predstavljanje solarnih električnih automobila,   predstavljanje vozača

10.00            start utrke

10.00-13.00        utrka solarnih  automobila ulicama grada Siska

13.00- 13.30        proglašenje pobjednika i podjela priznanja

13.30-15.00        domjenak za  goste i sudionike utrke

SISAK – Auto klub DPS (Dream Power Sisak) ove godine organizira veliki event pod nazivom Tuned cars meeting and competition 2015. Održava se u Sisku, u subotu, 6. lipnja, s početkom u osam sati. Druženje u 2. sisačkoj ulici uz popratne sadržaje, kao što su razne igre, utrka solarnih automobila itd., trajat će do 18 sati kada je dodjela pehara natjecateljima

SISAK – U subotu, 6. lipnja,  u Kazalištu 21, u 19 sati, započinje Večer češke pjesme i plesa  na kojoj će nastupiti pjevačke, folklorne i glazbene skupine Čeških beseda iz Grubišnog polja, Treglave i Siska.

SISAK – PROGRAM 19. KVIRINOVIH POETSKIH SUSRETA

Subota / 6. lipnja
11 h / PROMOCIJA KNJIGE POEZIJE / Matica hrvatska Sisak
Siniša Matasović: Sisak se uspješno pretvara da spava
Knjigu će predstaviti urednik Davor Šalat.

KUTINA – Gradonačelnik Andrija Rudić će u subotu, 06. lipnja 2015. godine u 19,00 sati nazočiti premijeri bijelog baleta „Bajadera“,  koji će u Kino dvorani u Kutini izvesti Balet Pučkog otvorenog učilišta Kutina,  voditeljice  i koreografkinje   Vesne Kovačević.

Komentirajte