Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za subotu, 25. veljače

Najave za subotu, 25. veljače

SISAK – Gradonačelnik Dinko Pintarić pridružit će se plivačkom maratonu koji će se u organizaciji Rotary kluba Sisak održati u subotu, 25. veljače 2012. godine na bazenu ŠRC-a Sisak, a kako je riječ o humanitarnom događaju, gradonačelnik je pozvao pročelnike upravnih odjela Grada Siska, direktore trgovačkih društava i ravnatelje ustanova da se pridruže akciji. Naime, Grantham iz Engleske inicijator je plivačkog maratona – “Rotary Swimarathon” i organizator događaja na globalnoj razini za borbu protiv polia kojem se ove godine priključio i Rotary klub Sisak. Maraton, u sklopu kojeg plivači trebaju preplivati 100 metara, održat će se od 13 do 14 sati, a broj sudionika bit će evidentiran i na globalnoj razini kako bi se pokušao oboriti Guinessov rekord u kategoriji najvećeg broja plivača koji istovremeno plivaju bilo gdje u svijetu i na taj način prikupljaju sredstva za humanitarni projekt.

GLINA – Predstavljanje zbornika radova Antiquam fidem, o Sisačkoj biskupiji,  održat će se u subotu 25. veljače u 18 sati u Hrvatskom domu u Glinu. O zborniku će govoriti Sisački biskup Vlado Košić i urednici Spomenka Jurić i Darko Tepert.

SISAK – U subotu, 25. veljače od 20 sati u SKWHAT-u održava se United Bands VS. Crowd. Lokalnu podršku pružiti će im mladi sisački bend pod imenom ”Inertion”. Ulaz je 25 kuna.

PETRINJA – Hrvatsko pjevačko društvo „Slavulj” održati će koncert u čast svom dugogodišnjem članu i nekadašnjem predsjedniku Josipu Komlinoviću. Koncert će biti održan u subotu 25. veljače s početkom u 19 sati i 30 minuta u Maloj dvorani Hrvatskog doma, a nastupit će ženski vokalni ansambl „Petrus” i muški vokalni ansambl „Petrinjski slavulji” HPD-a „Slavulj”.

Komentirajte