Naslovnica Najave Najave za subotu, 22. lipnja

Najave za subotu, 22. lipnja

BREZOVICA – Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak organiziraju svečano obilježavanje Dana antifašističke borbe u subotu, 22. lipnja, od 10,30 sati u šumi Brezovica. 

U organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Grada Siska u subotu 22. lipnja obilježit će se Dan antifašističke borbe u šumi Brezovica, kraj spomenika Prvom partizanskom odredu.

Okupljanje sudionika započinje od 9,30 sati i traje do 10,00 sati, kada započinje polaganje cvjetova u podnožju spomenika, a cvijeće osiguravaju organizatori. Sve one koji su namjeravali donijeti vijence, organizatori upućuju da za to predviđeni novac uplate za obnovu spomenika Prvom partizanskom odredu i to na račun SABA.

Obilježavanje Dana antifašističke borbe u šumi Brezovica od 10.30 sati prenosit će i prvi program HRT- a.

GREDA – Četiristo dvadeset i šest godine od čuvene Sisačke bitke s Turcima i spomen na sve branitelje Siska i Europe, te blagdan sv. Akacija i deset tisuća mučenika obilježit će se u istoimenoj kapelici u Gredi (župa Sela) u subotu 22. lipnja. Svečano misno slavlje s početkom u 17 sati predvodit će kanonik Stolnog Kaptola sv. Križa preč. Marko Karača.

Komentirajte