Naslovnica Najave Najave za subotu, 18. listopada

Najave za subotu, 18. listopada

SISAK- Na tržnici kontroba u subotu 18. listopada održavaju se  Dani jabuka, stoga posjetite tržnicu  gdje je široka paleta ponude jabuka po vrlo prihvatljivim  cijenama koje  donose zdravlje našem organizmu. Upoznajte OPG Zeman iz Rečice Kriške,  OPG Pavlović iz Siska, OPG Tomac iz Velike Ludine, OPG Kocmanić iz Siska, OPG Tunković iz Popovače. Saznajmo sve o starim sortama jabuka.

SISAK – U subotu 18.listopada s početkom u 11h održat će se vaterpolski turnir za mlađe kategorije, 2002. godište i mlađi.
Sudjelovanje na turniru potvrdili su VK Varaždin, VK Mursa Osijek, ZPK Zagreb i naravno domaćini vaterpolisti organizatora turnira VK Siscia. Igrat će se po sistemu “svatko sa svakim” tako da će svi zainteresirani ljubitelji sporta moći vidjeti pregršt utakmica i uvjeriti se u kvalitete malih hrvatskih vaterpolista.

SISAK, NOVI FARKAŠIĆ – Obilježava se Dan branitelja Sisačko-moslavačke županije po sljedećem protokolu:

subota, 18. listopada

Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije

8.00 sati: Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac Sisak;                           zajednička molitva

8.30 sati: Paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku

9.15 sati: Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Senjaku, Grad Petrinja

10.00 sati: Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata  u Župnoj crkvi sv. Lovre u Petrinji

12.00 sati: Svečano obilježavanje 23. godišnjice akcije Farkašić kod spomen obilježja u Novom Farkašiću

13.30 sati: Domjenak kod Društvenog doma u Novom Farkašiću

15.30 sati: Polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod centralnog križa na Gradskom groblju u Kutini; zajednička molitva uz nazočnost četiri malonogometne ekipe: ekipa UHDDR-a Kutina, UHDDR-a Koprivnica, UHDDR-a Novska i UHDDR-a Stupnik.

16.00-18.30 sati: Malonogometni memorijalni turnir “Dario Vagner” na igralištu NK Dinamo Krč

19.00 sati: Proglašenje pobjednika i uručenje priznanja

19.30-23.00 sati: Večera uz tamburašku glazbu

12. memorijalni kup za poginule hrvatske branitelje-ribički turnir na rijeci Kupi u Sisku

7.00-7.30 sati: Prijava ekipa
7.30-8.00 sati: Izvlačenje startnih brojeva
8.00-10.00 sati: Odlazak na stazu i priprema
10.00-13.00 sati: Natjecanje
13.00-13.30 sati: Vaganje ulova
13.30-14.00 sati: Proglašenje pobjednika
14.00 sati: Ručak u prostorijama HVIDR-e Sisak

SISAK – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u subotu 18. listopada u 10 sati u katedrali Uzvišenja svetog Križa u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg će red đakonata primiti svećenički kandidat Mario Šagolj iz sisačke župe sv. Josipa Radnika.

SISAK – Zamjenik župana Zdenko Vahovec sa suradnicima i saborski zastupnik, voditelj Hrvatsko-iranske skupine prijateljstva Hrvatskog sabora Mladen Novak, u subotu, 18. listopada 2014. godine, s početkom u 11.00 sati, u prostoru HGK-Županijske komore Sisak (Kranjčevićeva 16), zajedno s predsjednikom Županijske gospodarske komore Borisom Mesarićem, sastati s članovima izaslanstva Iransko-hrvatske skupine prijateljstva Parlamenta Islamske Republike Iran, koje u Republici Hrvatskoj boravi u uzvratnom posjetu. Izaslanstvo vodi predsjednik Skupine prijateljstva Jabare Kucheki Nezhad, u njegovu su sastavu i zastupnici u iranskom parlamentu, a stalni je pratitelj veleposlanik Islamske Republike Iran Mohammad Ebrahim Taherian Fard. Nakon razgovora, uslijedit će sastanak iranskih gostiju s gospodarstvenicima Sisačko-moslavačke županije.

KUTINA – Temeljem Zakona o zaštiti i spašavanju,  jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave  obavezne su provoditi organiziranje, planiranje i provođenje zaštite i spašavanja, te osposobljavanje članova Civilne zaštite. Slijedom navedenoga, u  subotu, 18. listopada 2014.godine od 09,00 sati u prostoru Vatrogasne postrojbe, Ljudevita  Posavskog 27, Kutina
održati će se  osposobljavanje članova Civilne zaštite.

PETRINJA – U subotu 18. listopada 2014. godine s početkom u 15 sati u dvorani Srednje škole Petrinja, Ženski košarkaški klub Lovrekice odigrat će revijalnu  utakmicu s bivšim hrvatskim košarkaškim reprezentativkama na čelu s Danirom Nakić Bilić. Osim utakmice, u dvorani će se održati i različite nagradne igre s ciljem promicanja ženske košarke, predstavljanja ŽKK Lovrekice i sporta uopće u gradu koji se nalazi na Području posebne državne skrbi.

PETRINJA – Nova predstava komičara Studija Smijeha održava se u subotu 18. listopada 2014. U Petrinji ovoga puta s novim tekstom dolazi četvero iskusnih komičara – Zvonimir Mintas, Goran Vugrinec, Vlatko Štampar i Marina Orsag.

Predstava počinje u 21h, namijenjena je publici dobi od 16 godina nadalje, a ovoga puta održat će se u Velikoj dvorani Hrvatskog doma Petrinja. I ovaj program kao pokrovitelj podržava Grad Petrinja pa je ulaz i na ovu večer dobre komedije potpuno besplatan za sve posjetitelje.

SISAK – Konferencija za medije će se održati u subotu 18. listopada, u 10:00 sati,u tvrtki Maxam Detines d.o.o., na lokaciji Mahovo bb, 44201 Martinska Ves. Direktor Maxam Detinesa, Petar Đurić, tom će prilikom predstaviti poslovanje tvrtke koja je danas jedan od najvećih svjetskih proizvođača civilnog eksploziva te će zahvaliti Davorku Vidoviću na njegovoj aktivnoj ulozi u podupiranju pokretanja i rasta tvrtke koja danas ima 44 zaposlenih i diljem svijeta izvozi više od 95 posto svoje proizvodnje. Davorko Vidović će tom prilikom predstaviti svoju razvojnu viziju Sisačko-moslavačke županije.

Komentirajte