Naslovnica Najave Najave za subotu, 15. lipnja

Najave za subotu, 15. lipnja

SISAK – Gradska tržnica Sisak u subotu, 15. lipnja 2019. u 10 sati organizira svečanu podjelu certifikata „Proizvodi hrvatskog seljaka“ obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Nastupaju VA LIPE i Tamburaški sastav Presto.

SISAK – U subotu, 15. lipnja 2019. godine, održat će se tradicionalna 24. po redu ekološka akcija čišćenja korita rijeke Kupe pod nazivom „Volimo Kupu trajno“, povodom Svjetskog dana zaštite okoliša.
Ekološku akciju organizira Ronilački klub Sisak, uz pomoć Kajak kanu kluba „Odra“, Zajednice športskih ribolovnih udruga – Sisak, Državne uprave za zaštitu i spašavanje – Područni ured Sisak i Turističke zajednice grada Siska.
Akcija se održava pod pokroviteljstvom Grada Siska i Zajednice tehničke kulture Grada Siska.
Tijekom akcije čistiti će se korito rijeke Kupe na potezu od Mosta Gromova do Starog mosta. 

Program akcije čišćenja korita rijeke Kupe „Volimo Kupu trajno“:
10:00 – Okupljanje i prijava učesnika na obali rijeke Kupe kod Kajak kanu kluba
„Odra“ (u blizini Starog mosta)
11:30 – Dogovor voditelja i formiranje grupa za ekološku akciju
11:00 – Odlazak čamcima na lokacije i čišćenje korita rijeke Kupe
12:00 – Izvješća voditelja o obavljenoj ekološkoj akciji
12:30 – Start natjecanja Kup RH – daljinsko plivanje perajama
12:40 – Start Sisačkog plivačkog maratona
14:00 – Povratak iz Starog grada – cilj natjecanja
15:30 – Ručak za sudionike te proglašenje rezultata i pobjednika te podjela medalja

SISAK – Folklorni ansambl “Ivan Goran Kovačić” Sisak organizira tradicionalne Sisačke lipanjske susrete u subotu, 15. lipnja. Manifestacija će se održati na Trgu bana Jelačića, kod sata,  u 19.30 sati, a nastupiti će desetak društava iz cijele Hrvatske. Bit će to prilika za upoznavanje bogatstva tradicionalne kulture i baštine iz cijele Lijepe Naše. Prije samoga koncerta, svi će sudionici programa prodefilirati pješačkom zonom.

REPUŠNICA – Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir sudjelovat će u subotu, 15. lipnja, u 18:30 sati na svečanom otvorenju 35. Repušničkih susreta koje će se održati na nogometnom igralištu u Repušnici.

Program manifestacije temelji se na nasljeđu moslavačkog kraja kojeg čuva i promiče KUD Repušnica ali i na prirodoslovnim sadržajima o kojima brine Javna ustanova Parka prirode Lonjsko polje.

Komentirajte