Naslovnica Najave Najave za subotu, 13. travnja

Najave za subotu, 13. travnja

TOPOLOVAC – Gradska tržnica Sisak i Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac organiziraju u subotu, 13. travnja, manifestaciju pod nazivom „Prvi i drugi odabir pastuha hrvatskog posavca“.

Lokacija: Sajmište Toplovac

Radni dio:

7.00 – 9.00 – Prijem grla

9.00 – 12.00 – Predvođenje i ocjena mlađih pastuha – I. odabir

12.00 – 12.30 – Mimohod konja

13.00 – 15.00 – Predvođenje i ocjena rasplodnih pastuha – II.odabir

Zabavni dio:

11.00 – 16.00 – Zabavni program uz TS Presto

Od 12.30 sati Bogat kulturno- umjetnički program u kojem sudjeluju:

1. KUD „Kratečko“

2. Plesni studio Elina

3. FA Ivan Goran Kovačić

4. Ženski pjevački zbor „Sevde“

5. KUD „Donja Posavina“ Gušće

6. KUD „Tišinčani“ Tišina Erdedska

SISAK – U subotu, 13/4/2019, u pješačkoj zoni, na adresi S. S. Kranjčevića 9, Sisak, ispred Kuće Striegl, bit će postavljena izložba pod nazivom ”Striegl u srcu grada”, koja je dio programskog obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku.

Izložba će predstaviti izbor fotografija Slave Striegla iz njegovog osobnog arhiva koji se kao dio umjetnikove ostavštine čuva u fundusu Gradske galerije Striegl.

Popratni sadržaji izložbe su bojaonica za djecu (i odrasle!) gdje su predlošci Strieglovi radovi te projekcija dokumentarnog filma u haustoru Kuće Striegl: ”Slavo Striegl, jedno srce beskraj otkucaja”.

Nakon centra grada, izložba će do kraja godine proputovati sisačkim kvartovima i svim javnim, otvorenim, (ne)tajnim mjestima sastajanja kao i lokacijama dnevnih susreta Siščana.

Vidimo se na sisačkom korzu od 10,00 sati!

SISAK – Dom kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije i ove godine organiziraju Županijsku smotru kazališnih amatera. Smotra se održava u petak i subotu, 12. i 13.4.2019. godine.

Sve predstave održavaju se u Kazalištu 21, a ulaz je slobodan!

PROGRAM:

13.4.2019.

10,00 / Kazalište 21 / Pipi Duga Čarapa, Dramski studio “Kockica” Doma kulture KKV Sisak (u sklopu programa “U srcu grada” i Županijske smotre kazališnih amatera)

11,00 / Kazalište 21 / Loptica Hopsica, DV Sisak Novi (u sklopu programa “U srcu grada” i Županijske smotre kazališnih amatera)

18,00 / Kazalište 21 / Kako nastaje teatar,Češka beseda Sisak

19,30 / Kazalište 21 / Život blaženog Alojzija Stepinca, Dramska amaterska družina “Glumci župljani”

Ulaz slobodan!

SISAK – Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani iz Siska, u sklopu kojeg djeluju ženska klapa Kolapjanke i muška klapa Kolapjani, i ove godine organiziraju svoj godišnji koncert na kojem će se predstaviti publici sa tradicionalnim klapskim pjesmama, ali i obradama popularnih dalmatinskih pjesama koje će biti izvedene na klapski način.

Kolapjanke i Kolapjani svake godine svoju publiku nastoje iznenaditi zanimljivim glazbenim programom, a tako će biti i ove godine.

Koncert će se održati u subotu, 13. travnja 2019. godine s početkom u 19,30 sati u Društvenom domu INA Rafinerije nafte Sisak.

Posebna gošća ovogodišnjeg koncerta je Radojka Šverko.

SISAK – Iduća Stihovnica Siska na rasporedu je u subotu, 13. travnja, u 19 sati (Matica hrvatska, Rimska 9). Glavni gosti večeri su ugledni pjesnički i spisateljski bračni par Davor Šalat i Lana Derkač Šalat.

Predstavit će se publici s presjekom svoje recentne poetske produkcije, a svakako će biti prilike i za razgovor o njihovim bogatim uredničkim, kritičarskim i prevoditeljskim karijerama.

Komentirajte