Naslovnica Najave Najave za subotu, 13. srpnja

Najave za subotu, 13. srpnja

SISAK – Humanitarna akcija HNS-a „Pružimo ruku„ bit će održana u subotu , 13. srpnja 2019. godine  s početkom u 9:00 sati
na glavnom ulazu u Gradsku tržnicu Kontroba , Trg J.Mađerića 1, Sisak. Predstavnicima medija obratit će se Predsjednica Interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a SMŽ Jelena Tahiri , Predsjednica Interesnog odbora Ženske inicijative HNS-a Sisak Marija Kranjčec i Predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica HNS-a Adelina Ivković.

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak će u subotu, 13. srpnja 2019. godine, sudjelovati u obilježavanju osme obljetnice smrti prvog sisačko-moslavačkog župana Đure Brodarca. Obilježavanje će se odvijati prema sljedećem protokolu:

10:30 sati polaganje vijenaca, paljenje svijeća i zajednička molitva kod groba pokojnog Đure Brodarca na sisačkom Gradskom groblju Viktorovac

19:00 sati Svetu misu u sisačkoj katedrali služit će vlč. Marko Karača.

SUNJA – Državna konjogojska izložba  konja „Hrvatski posavac“ i „Hrvatski hladnokrvnjak“ održat će se u subotu, 13. srpnja,  u Sunji. Organizatori izložbe su Općina Sunja, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), Središnji savez uzgajivača konja hrvatski posavac i Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka.

Na Državnoj konjogojskoj izložbi biti će predstavljene 3 pasmine iz skupine izvornih i žaštićenih pasmina konja u Republici Hrvatskoj: hrvatski posavac, hrvatski hladnokrvnjak i lipicanac. Djelatnici HAPIH-a dodjeliti će diplome i rozete za najbolje ocjenjena grla u kolekcijama lipicanske pasmine. 

Organizatori očekuju da će uzgajivači predstaviti 80 grla.

Organizirat će se i svečana povorka zaprega i jahača. Uz predstavljanje autohtonih pasmina, ciljevi su manifestacije i promocija kulturne, povijesne i nacionalne baštine i turizma.

Program manifestacije:
10,00 h – Okupljanje uzvanika u Općinskoj vijećnici
10,40 h – Svečana povorka zaprega
11,00 h – Svečano otvaranje
11,00 h -12,00 h Ocjenjivanje i dodjela nagrada
13,00 h – Domjenak za uzvanike u Društvenom domu
17,00 h – Vožnja u parkuru i dodjela nagrada
18,00 h – Zabavni program – Tamburaški sastav „Složna braća”
22,00 h – Zabavni program – Luka Nižetić

 

Komentirajte