Naslovnica Najave Najave za subotu, 10. studenoga

Najave za subotu, 10. studenoga

SISAK – Okrugli stol u organizaciji Mosta nezavisnih lista Sisak pod nazivom “Održivi razvoj i kružno gospodarenje otpadom” će se održati u subotu, 10.11.2018. s početkom u 11:00h u PISK-u (Poduzetnički inkubator Sisak, III. kat), Capraška ulica 12, 44010 Sisak.

Sudionici okruglog stola:
1. Katarina Taučer, direktorica gradske komunalne tvrtke “Gospodarenje otpadom” d.o.o. Sisak, Grad Sisak, „Kružno gospodarenje otpadom – postignuća“

2. Josip Katalinić, član upravnog odbora Udruge Krizni eko stožer Marišćina – “Uspjesi udruga u utjecaju na lokalne i državne vlasti”

3. Mirela Mikić Muha, Grad Zagreb, vijećnica VGČ Novi Zagreb Istok, Grad Zagreb, „Primjer iz prakse – Odlagalište otpada Jakuševac“

4. Mario Božurić, Grad Glina, nezavisni vijećnik, Grad Glina, „Zbrinjavanje opasnog otpada“

5. Slaven Dobrović, bivši ministar zaštite okoliša i energetike – “Upozorenje Europske komisije i slijedeći koraci”.

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Ivan Celjak će , u subotu, 10. studenoga 2018. godine, s početkom u 11 sati u
restoranu „Rajski dvori“ (Sisak, Sela, Jazvenski put 2) nazočiti 24. redovnoj godišnjoj Skupštini Središnjeg saveza uzgajivača konja hrvatski posavac

KUTINA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, će u subotu, 10. studenoga 2018. godine, s početkom u 11 sati u Domu kulture Kutina (Stjepana Radića 3) nazočiti Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Kutine, koja će biti održana u povodu obilježavanja 762. obljetnice grada Kutine.

KUTINA – Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir će u subotu, 10. studenoga u Kutini sudjelovati na Svečanoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Kutine. Sjednica će biti održana povodom obilježavanja 762. obljetnice osnutka Grada Kutine te započinje u 11 sati.

SISAK – Premijera hrvatskog filma F20 s filmskom ekipom održat će se u subotu, 10.11.2018. godine s početkom u 18 sati u Domu kulture Sisak.

SISAK – Nakon prekrasnih koncerata u župi Navještenja BDM u Vrgorcu i međugorskoj crkvi sv. Jakova Djevojački zbor Mozartine će održati koncert u subotu 10.11. u Sisku u crkvi sv. Kvirina gdje će pratiti misu u 18 sati te će nakon mise održati koncert. Organizator ovog koncerta je Djevojački zbor Mozartine u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Za vrijeme mise zbor će pjevati Brittenovu misu u D-duru te djela sakralne glazbe klasičnih autora, a nakon mise izvest će vam repertoar klasične i sakralne glazbe hrvatskih i stranih kompozitora kao Mozart, Strauss, Britten i dr. Uz glasovir će biti Lorena Deidda, a dirigentica zbora je voditeljica Pjevačkog studija Mozartine, Iva Majcenić.

SISAK – Tijekom vikenda 10. i 11. studenoga 2018. godine, po prvi puta u Gradu Sisku i dvorani Miroslav Miletić Glazbene škole Frana Lhotke bit će održan 15. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava.

U dvodnevnom programu Susreta koji će biti besplatan za publiku predstavit će se čak 25 vokalnih sastava iz 11 hrvatskih županija i gostujuća Pjevačka skupina Češke besede Sisak.

Subota, 10. studenoga 2018. godine, 17.30 h

KATEGORIJA IZVORNE PUČKE GLAZBE

1. Pjevačka skupina „Ivančice“ KUD-a „Kupljenovo“, Kupljenovo

2. Ženski pjevački sastav KUD-a „Pleso“, Velika Gorica

3. Muška pjevačka skupina „Starotopoljani“, Staro Topolje

4. Ženski vokalni sastav „Rudarice“ KUD-a „Rudar“, Glogovac

5. Mješovita pjevačka skupina KUD-a „Bektež“, Bektež

6. Muška vokalna skupina KUD-a „Katruže“, Ivanovec

7. Ženska pjevačka skupina KUD-a „Sv. Antun“, Zadobarje

8. Pjevačka skupina KUD-a „Požeška dolina“, Požega

9. Pjevačka skupina „Hrvatska žena“, Garešnica

10. Ženska pjevačka skupina KUD-a „Vrbje“, Vrbje

KATEGORIJA FOLKLORNIH MALIH VOKALNIH SASTAVA I KOMORNIH ZBOROVA

11. Mali vokalni sastav „Mihe“, Rovišće

12. Ženski vokalni sastav „Kraluž“, Budaševo

13. Ženska vokalna skupina KUD-a „Veseli Međimurci“, Čakovec

14. Folklorna družina „Vuga“, Karlovac

15. Mješovita vokalna skupina GKC-a „Medjuwodje“, Garešnica

16. Ženska vokalna skupina „Koledarice“ KUD-a „Preporod“, Dugo Selo

17. Ženska vokalna skupina „Pajdašice“ KUD-a „Anka Ošpuh“, Ludbreg

18. Ženski vokalni sastav „Đurđevčice“ KUD-a „Petar Preradović“, Đurđevac.

Ulaz na Susret je besplatan.

Komentirajte