Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za subotu, 09. lipnja

Najave za subotu, 09. lipnja

SISAK – Hrvatska seljačka stranka Sisačko-moslavačke županije pokreće na inicijativu svojih organizacija u Sisku, Petrinji i Lekeniku potpisivanje peticije za nastavak gradnje Autoceste  A11 Zagreb-Sisak za koju će se potpisi građana prikupljati u Sisku na gradskoj tržnici u subotu, 09.06.2012. godine od 9,00 do 12,00 sati. Dužnosnici HSS-a tom će prigodom s početkom u 10,00 sati na mjestu prikupljanja peticije održati konferenciju za novinare na kojoj će obrazložiti navedenu inicijativu.

SISAK – Županica Marina Lovrić Merzel proglasiti će početak 18. županijskih igara hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata u Sisku (prostor Udruge HVIDR-e Grada Siska, Gajeva 17, “ispod bazena”) u subotu, 9. lipnja 2012. godine, s početkom u 9.15 sati. Tradicionalne sportske igre organizira Zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Sisačko-moslavačke županije, u povodu Dana Županije, a ove godine u okviru programa “Lipanjski dani Sisačko-moslavačke županije”. U 9.45 sati sudionici 18. županijskih igara, izaslanstva Županije koje će voditi član Savjeta za pitanja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ivica Pandža, braniteljskih udruga i svi ostali, paljenjem svijeća odat će počast poginulim braniteljima kod spomenika na Trgu dr. Franje Tuđmana. Natjecanje počinje u 10 sati. U 11 sati održat će se 15. izvještajna sjednica Skupštine ZUHVIDR-e Sisačko-moslavačke županije u Domu hrvatskih branitelja u Sisku (Tomislavova 5). U 14 sati bit će proglašeni pobjednici igara, na mjestu natjecanja, nakon čega slijedi ručak za sve sudionike i njihove goste.

MARTINSKA VES – U organizaciji Središnjeg saveza uzgajivača konja hrvatskog posavca, održati će se 8. središnja izložba konja pasmine hrvatski posavac u Martinskoj Vesi Desnoj u subotu, 9. lipnja 2012. godine, s početkom u 10 sati. Izložba je priređena u povodu Dana Županije, a u okviru programa “Lipanjski dani Sisačko-moslavačke županije”. U prisustvu zastupnika u Hrvatskom saboru, pročelnika županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo mr. sc. Zorana Vasića, ostalih dužnosnika i domaćina, pokroviteljica, županica Marina Lovrić Merzel obratit će se konjogojcima i posjetiteljima, te otvoriti 8. središnju izložbu hrvatskog posavca. U 15 sati bit će objavljeni rezultati ocjenjivačke izložbe i uručene nagrade najboljim konjogojcima.

MARTINSKA VES – Zamjenik županice Andrija Rudić prisustvovat će regati kajaka rijekom Savom od Trebarjeva Desnog do Martinske Vesi Desne u subotu, 9. lipnja 2012. godine. U povodu Dana Županije, u okviru programa “Lipanjski dani
Sisačko-moslavačke županije” i “Radićevi dani 2012”, regata počinje u 15.30 sati. Sat vremena kasnije bit će održana utrka u veslanju tradicionalnim posavskim čamcima. Organizator i domaćin natjecanja na rijeci Savi je Općina Martinska Ves.

SISAK – Pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije Streličarski klub “Siscia” Sisak i direktor turnira Boris Savić organiziraju međunarodno streličarsko natjecanje “Memorijal brigadira Stjepana Grgca” na Gradskom stadionu Sisak u Sisku (Ulica Borisa Brnada) u subotu, 9. lipnja 2012. godine, s početkom u 10 sati. Ove godine međunarodno natjecanje održat će se u povodu Dana Županije, u okviru programa “Lipanjski dani Sisačko-moslavačke županije”.

Komentirajte