Naslovnica Najave Najave za srijedu, 3. lipnja

Najave za srijedu, 3. lipnja

SISAK – U povodu obilježavanja Dana grada, predstavnici Grada Siska će u srijedu, 3. lipnja 2015. u 9 sati položiti vijence kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a u 9.45 sati zapalit će svijeće kod spomenika poginulim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana. Također, u srijedu, 3. lipnja 2015. s početkom u 19 sati u atriju utvrde Stari grad (Obala Tome Bakača Erdodyja 58)  održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Siska u povodu Dana grada. U sklopu programa bit će uručene nagrade Grada Siska za 2014./2015. godinu.

SISAK – I ove godine Siščanke i Siščani će moći uživati u brojnim glazbenim i kulturnim sadržajima povodom proslave Dana grada.

U srijedu, 3. lipnja, u 9 sati, na Trgu hrvatske državnosti u Capragu održat će se manifestacija Grad u predgrađu, a od 17 sati djeca će moći uživati u zabavnom programu s klaunovima u prolazu između Rimske ulice i Ulice S. i A. Radića, dok u 18 sati počinje otvoreno prvenstvo grada Siska u graničaru na igralištu sisačke Gimnazije.

SISAK CAPRAG – Kulturno animacijska manifestacija Grad u predgrađu održava se povodom proslave Dana grada Siska već tradicionalno desetu godinu za redom. Ove godine manifestacija će biti obilježena prigodnom skupnom izložbom Sisak u olovci amaterskih likovnih umjetnika koji će svojim radom, tehnikom olovke, izložiti osobno viđenje grada.
Svoju slikovnicu Sisak Smjehograd, predstavit će dipl.knjižničarka Iva Dužić djeci trećeg razreda OŠ Viktorovac.
Tijekom manifestacije održat će se edukativno-likovne radionice popraćene prigodnim pričama i legendama o Sisku te projekt poticanja čitanja Tulum s(l)ova.

Raspored događanja:

3.06-23.06. – Sisak u olovci – izložba likovnih radova sisačkih amaterskih likovnih umjetnika (Ljiljana Nemer, Ivanka Debogović, Katarina Ferenčak)

9:00 sati – predstavljanje slikovnice „Sisak Smjehograd“ Ive Dužić

10:00 sati – Likovna radionica „ Sisak u olovci“ u suradnji s OŠ Viktorovac, voditeljica radionice Ivanka Debogović

–        Vilinske priče (Andrea Šipuš)

–       Tulum s(l)ova „Neobične priče o Sisku“ projekt poticanja čitanja u suradnji s Tehničkom školom Sisak, voditeljica radionice: Jadranka Gabriša Perković

SISAK – Riječki rokeri Let 3 nastupit će 3. lipnja, od 20 sati na pozornici u 2. ulici, a predgrupa će biti Rolin Humes, blues rock band čiji su članovi i dvojica Siščana.

KUTINA – Pozivamo vas na svečanu dodjelu nagrada učenicima i voditeljima koji su na županijskim i državnim natjecanjima postigli uspješne rezultate u znanju, sportu, glazbi, kulturi i drugim aktivnostima. Svečanost dodjele nagrada održat će se u srijedu, 03. lipnja 2015. godine u 12,00  sati u Kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Kutini, Ulica Stjepana Radića 3.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan sa suradnicima će u srijedu, 3. lipnja 2015. godine, s početkom u 10 sati u prostoru Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije u Sisku (Stjepana i Antuna Radića 8 b) s korisnicima potpisati ugovore o dodjeli potpora po projektima „Tradicijski i umjetnički obrti – 2015“ i „Kapitalne pomoći za nove investicije u proizvodnji – 2015“.

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan će sa suradnicima u srijedu, 3. lipnja 2015. godine, s početkom u 12 sati u Hrvatskom domu u Glini nazočiti Svečanom programu u povodu Dana Srednje škole Glina.

Komentirajte