Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za srijedu, 19. rujna

Najave za srijedu, 19. rujna

SISAK – Tiskovna konferenciju će se održati u srijedu, 19. rujna 2012. u 10,00 sati u Gradskom muzeju Sisak kao najava humanitarne akcije za Juraja Kovačevića te, u sklopu nje, i humanitarnog koncerta koji će se održati u subotu, 22. rujna 2012. u 19,00 sati u Domu kulture „Kristalna kocka vedrine“. Juraj Kovačević ima 27 godina i živi u Sisku, a prije deset godina dijagnosticirana mu je spastična parapareza, pritiskanje kralješnice na živce o leđnoj moždini, zbog koje je danas nepokretan. Ublažiti i poboljšati Jurajevo stanje mogu terapije individualnih vježbi u rehabilitacijskom centru za bolesti središnjeg živčanog sustava nakon kojih bi se Juraj mogao početi samostalno kretati s jednom štakom. Pred Jurajom je dug oporavak i ovo je samo prvi korak u kojemu mu svi mi možemo i trebamo pomoći, a zahvaljujući njegovoj velikoj volji, upornosti, disciplini i stručnom timu liječnika i fizioterapeuta pozitivni rezultati terapija su neupitni.

SISAK – Konferencija za novinare povodom ciklusa predavanja „Hrvatski martirologij“,  o hrvatskim mučenicima i prešućivanim žrtvama iz vremena Drugog svjetskog rata i poraća, u organizaciji Sisačke biskupije, održat će se u Velikoj dvorani Pastoralnog centra Katedralne župe u Sisku u srijedu 19. rujna s početkom u 9 sati. Predavanja će novinarima predstaviti sisački biskup Vlado Košić i voditeljica Ureda za kulturu Spomenka Jurić. Tom prigodom biti će i predstavljena karta Sisačke biskupije s ucrtanim arhiđakonatima, dekanatima i župama, te ilustriranim župnim crkvama.

KUTINA – U povodu postizanja sjajnog rezultata i osvajanju brončane medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu u bacanju koplja, gradonačelnika Grada Kutine Davor Žmegač će u srijedu, 19. rujna o.g. u 10,00 sati u svom Uredu, Trg kralja Tomislava 12, primiti Branimira Budetića.

SISAK – U srijedu 19. rujna, u 19,30 sati, U Velikoj dvorani Pastoralnog centra Katedralne župe u Sisku predavanje na temu „Politika komunističkog režima prema Katoličkoj crkvi“ održat će uvaženi znanstvenik s Hrvatskog instituta za povijest, dr.sc. Miroslav Akmadža.

Komentirajte
Podijeli objavu