Naslovnica Najave Najave za srijedu, 19. lipnja

Najave za srijedu, 19. lipnja

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u srijedu, 19. lipnja 2019. godine, s početkom u 11 sati i 30 minuta na željezničkoj postaji u Popovači nazočiti otkrivanju spomen-ploče kojom će biti obilježeno sjećanje na zarobljavanje, odnosno razoružavanje vlaka tzv. JNA koji su na tom mjestu zarobili pripadnici Specijalne jedinice policije „Ris“ Kutina. Nakon otkrivanja spomen-ploče zamjenik župana Roman Rosavec će, s početkom u 12 sati, sudjelovati u odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima, polaganju vijenaca i paljenju svijeća kod središnjeg križa na Mjesnom groblju u Popovači.

POPOVAČA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u srijedu, 19. lipnja 2019. godine, s početkom u 13 sati u Domu kulture Popovača nazočiti svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Popovače.

DESNO TREBARJEVO – U srijedu, 19. lipnja u Kulturnom centru braće Radić (Desno Trebarjevo 78) od 18 sati zanimljivim predavanjima obilježit će se Dan sjećanja na Stjepana Radića i lipanjske žrtve.

Predavanja će održati prof. povijesti Ivica Valent na temu “Atentat na hrvatske zastupnike kao povod uvođenju šestosiječanjske diktature”, a dr.sc. Domagoj Sremić održat će predavanje na temu:”Posljedice beogradskog atentata 1928. godine i njegov odjek u hrvatskom školstvu”.

Komentirajte