Naslovnica Najave Najave za srijedu, 16. rujna

Najave za srijedu, 16. rujna

SISAK – Crveni križ Sisak će, u srijedu, 16. rujna 2015. godine., u Domu za stare i nemoćne u Sisku (Oktavijana Augusta 3), u vremenu od 10.00 do 11.30 održati predavanje i prezentaciju  pružanja prve pomoći namijenjenu starijim osobama. na koje su pozvali djelatnike, korisnike, udomitelje za osobe treće životne dobi kao i njegovateljice koje rade u programu Pomoć i njega u kući.

ŠAŠNA GREDA  – U srijedu, 16. rujna 2015. godine, obilježava se 24. obljetnica pogibije Marijana Celjaka, dozapovjednika 57. SAMB-a.  Spomen će se odati na mjestu pogibije Marijana Celjaka, kod spomen ploče u mjestu Šašna Greda, s početkom u 17 sati.

PETRINJA – Središnji dio manifestacije „Dani sjećanja 1991-2015.“ bit će održan u srijedu, 16. rujna 2015. g.

PROGRAM

– 9.00 sati  – Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i  umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata grada Petrinje,  župna crkva sv. Lovre

– 10.00 sati  – KOLONA SJEĆANJA iz Strossmayerovog šetališta (park ispred crkve) do Spomenika puk. Predragu Matanoviću i suborcima

– 10.45 sati  – KOMEMORACIJA – prigodni program kod Spomenika

– 12.30 sati –   prigodno obraćanje gostiju i uzvanika, domjenak u Maloj dvorani POU Hrvatski dom Petrinja

SISAK – Predstavljanje knjige pjesama, crtica i molitva sisačkog biskupa Vlade Košića „Ljubav svemu se nada“ održat će se u srijedu 16. rujna u 19.30 sati u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu. Knjigu će predstaviti prof. Ivan Golub, Željka Šemper, Stjepan Juranić i autor. U glazbenom dijelu programa nastupa pijanistica Ana Tomšić.

Komentirajte