Naslovnica Najave Najave za srijedu, 14. svibnja

Najave za srijedu, 14. svibnja

SISAK – U sklopu projekta“People on the Move – Ljudi u pokretu“ koji provodi Hrvatski Crveni križ u suradnji s Gimnazijom Sisak kao partnerom, predviđeno je provođenje lokalne kampanje s ciljem podizanja javne svijesti i boljeg razumijevanja problema diskriminacije s kojima se suočavaju marginalizirane skupine, posebice migranti. Kampanja je zamišljena kao susret mladih gimnazijalaca i migranata  koji će tom prigodom imati zajedničku likovnu radionicu, nogometni susret i druženje. Susret je predviđen za srijedu, 14. svibnja 2014., od 10.00 – 14.00 sati, na prostoru ispred Gimnazije Sisak i na sportskom igralištu iza škole. Za tu prigodu GDCK Sisak će, na travnjaku ispred gimnazije , postaviti šator Crvenog križa u kojem će se od 10.00 – 13.00 sati održati likovna radionica u kojoj će sudjelovati migranti i članovi Kluba mladih Crvenog križa, a  naši će sugrađani moći pogledati izradu likovnih radova, upoznati nove tehnike i sami se uključiti u radionicu. Po završetku likovne radionice predviđen je nogometni susret između ekipe gimnazijalaca i ekipe migranata i azilanata.

SISAK – Zamjenici županice Zdenko Vahovec i Ivan Nekvapil, sa suradnicima, u srijedu, 14. svibnja 2014. godine, s početkom u 9.30 sati, obići će gradilište nove Obrtničke (Strukovne) škole u Sisku (Ivana Fistrovića bb) i upoznati se s tijekom radova. Nova škola bit će ukupne površine od 3 432 m2, s 18 učionica i opremljenim praktikumima koji će udovoljavati potrebama srednjoškolskog strukovnog obrazovanja za gotovo 600 učenika u 27 obrazovnih programa.

NOVSKA – U srijedu, 14. svibnja, od 10.00 do 12.00 sati u Pučkom otvorenom učilištu (Trg dr. Franje Tuđmana 3) u Novskoj održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Zaklada Ana Rukavina odlučila se odazvati pozivu gospođe Mirjane Ciboci, koja je darovala krvotvorne matične stanice za oboljelog muškarca iz Češke, te Policijske postaje Novske i 246. akciju upisa organizirati upravo u Novskoj.

SISAK – Dječji zbor Tičeki iz Dječjeg vrtića Sisak Stari i njihova teta Ljubica Ivšić organiziraju još jedan u nizu humanitarnih koncerata. Ovoga puta sredstva od prodanih ulaznica donirat će se za liječenje četverogodišnje Lore  Brkašić. Humanitarni koncert će se održati u srijedu, 14. svibnja s početkom u 17 sati u Domu kulture Kristalna kocka vedrine.

Komentirajte