Naslovnica Najave Najave za srijedu, 12. lipnja

Najave za srijedu, 12. lipnja

SMŽ – U srijedu, 12. lipnja, na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačani 24-satni nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

SISAK – U srijedu, 12. lipnja 2019. godine s početkom u 13 sati, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primit će u malom kabinetu Gradske vijećnice (Rimska 26) članove Hrvačkog kluba Sisak koji su na Europskom juniorskom prvenstvu u Španjolskoj, kao članovi hrvatske hrvačke juniorske reprezentacije, osvojili brončane medalje.

Pavel Puklavec osvojio je brončanu medalju u kategoriji do 72 kilograma, a Karlo Kordrić brončanu medalju u kategoriji do 82 kilograma. Ovo je povijesni uspjeh hrvatske reprezentacije koja se prvi put od osamostaljenja RH vratila s Europskog juniorskog prvenstva s dvije medalje.

SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ organizira tradicionalno sedmu godinu za redom obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osoba putem raznih aktivnosti u lokalnoj zajednici. I ove godine ovim povodom bude u sklopu projekta Godine su samo broj koji je financiran sredstvima Grada Siska organiziran susret za umirovljenike na sisačkom kupalištu Zibel uz prigodna preventivno-informativna i rekreacijska druženja, te roštilj. Navedena aktivnost s ŠRC-om Sisak dogovorena je za dan2. lipanj 2019. (srijeda, od 9 sati). 

SISAK – Program obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije

Srijeda, 12. lipnja

19:00 24. mali maraton Sisak-Trebarjevo (start ispred zgrade Sisačko-moslavačke županije u Sisku).

SISAK – Otvorenje izložbe “Artefakt + dizajn = prototip” bit će u srijedu, 12. lipnja 2019. godine u 19 sati, u Gradskom muzeju Sisak.

Izložba “Artefakt + dizajn = prototip” prikazuje radove mladih nezaposlenih osoba nastalih tijekom provedbe europskog projekta “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije”.

Izložba predstavlja 17 novonastalih inovativnih proizvoda različitih namjena kao što su suveniri, društvene igre, didaktička pomagala, nakit, modna kolekcija i web stranica nastalih kao rezultat procesa koji je utemeljen na reinterpretaciji kulturne baštine. Uz nastale prototipove, na izložbi će fotografijama biti predstavljeni arheološki predmeti koji su inspirirali autore.
Sudionici projekta upoznali su pet muzejskih zbirki iz Gradskog muzeja Sisak, Gradskog muzeja Virovitica, Arheološkog muzeja Osijek i Arheološkog muzeja u Zagrebu.

KUTINA – Certificiranje tržnice  će se održati u srijedu, 12. lipnja 2019. s početkom u 10,00 sati na Gradskoj tržnici Kutina. Certificiranje tržnice je višegodišnji događaj, a broj ovogodišnjih OPG-a koji sudjeluju je podjednak prošlogodišnjem.
Certificiranju će nazočiti:
– Zlatko Babić, gradonačelnik Grada Kutine
– Božo Granić, predsjednik Udruge hrvatskih tržnica.

KUTINA – Tiskovna konferencija vezana za besplatne udžbenike koje će Grad Kutina realizirati i ove godine će se održati u srijedu, 12. lipnja 2019. s početkom u 09,00 sati u gradskoj vijećnici Grada Kutine.

PETRINJA – KUD “Čuntićanka” Hrvatski Čuntić i Interpretacijski centar baštine Banovine organiziraju ovogodišnje 14. Antunovske susreta koji počinju otvorenjem izložbe “Ajde curo pokaži svoje ruvo” u srijedu, 12. lipnja 2019. u 18 sati u prostorima Interpretacijskog centra baštine Banovine, Gupčeva 31, Petrinja.

Izložba se temelji na prikazu davnog običaja prevoženja mladenkinog ruva u kuću mladoženje prije vjenčanja te se nadovezuje na tradiciju i značaj narodnih nošnji župe Čuntić iz kojih su KUD “Čuntićanka” i ICBB izradili i istoimenu etno bojanku pod pokroviteljstvom Grada Petrinje.

Program 14. Antunovskih susreta nastavlja se u Hrvatskom Čuntiću u četvrtak, 13. lipnja s programom:
11 sati – Sveta misa u crkvi Sv. Antuna Padovanskog
17 sati – Sveta misa i blagoslov djece i ljiljana
18 sati – Kulturno-umjetnički program

Komentirajte