Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 8. lipnja

Najave za ponedjeljak, 8. lipnja

SISAK – U ponedjeljak, 08.lipnja 2015. godine, u 10 sati u zgradi političkih stranaka u Sisku (prostorije SDP-a), održat će se konferencija za novinare na kojoj će o aktualnoj političkoj situaciji u Sisčko-moslavačkoj županiji, kao i aktualnim dogañanjima u Županijskoj skupštini, govoriti predsjednik ŽO SDP Zoran Vasić i potpredsjednik ŽO SDP Zdenko Vahovec.

SISAK – U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. u 10 sati u Gradskoj vijećnici (veliki kabinet) bit će potpisan ugovor o osnivanju prava građenja između Grada Siska i tvrtke Scateo d.o.o. iz Zagreba. Ugovor će, u ime Grada Siska, potpisati gradonačelnica Kristina Ikić Baniček te u ime Scatea d.o.o. Matija Matišić.
Scateo d.o.o. iskazao je interes za izgradnju proizvodne hale u Južnoj industrijskoj zoni u Sisku za izradu energetskih postrojenja koje bi služile kao izvori napajanja električnom energijom.

SISAK – Tiskovna konferencija će se održati u ponedjeljak, 8. lipnja 2015. godine u 11,00 sati u utvrdi Stari grad, Obala Tome Bakača Erdödyja, a povodom najave manifestacije „Bojevi za Sisak A.D. 1593.“. „Bojevi za Sisak A.D. 1593.“ manifestacija je u organizaciji Gradskog muzeja Sisak i Turističke zajednice grada Siska u kojoj su sjedinjeni povijesni fakti i način života u srednjem vijeku s autentičnim baštinskim i kulturnim vrijednostima sisačke tvrđe, koja je jedna od rijetkih očuvanih primjeraka vojne arhitekture,  ali i svjedoka davno minulog srednjeg vijeka. Manifestacijom će se uprizoriti bitka i događanja iz 1593. godine kada je, nakon višegodišnjih opsada, kršćanska vojska velikom pobjedom zaustavila osmanlijski prodor prema zapadu. „Bojevi za Sisak A.D. 1593.“ održat će se 20. lipnja 2015. godine u utvrdi Stari grad, a ovim putem Vas pozivamo da prisustvujete konferenciji gdje ćete saznati sve detalje programa manifestacije.

KUTINA – U ponedjeljak, 08. lipnja 2015. godine u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici, gradonačelnik Andrija Rudić će sa suradnicima održati radni sastanak  sa saborskim zastupnikom za nacionalne manjine Veljkom Kajtazijem i predstavnicima Roma u Gradu Kutini i Sisačko-moslavačkoj županiji.

SISAK – U ponedjeljak, 8. lipnja 2015. u Gradskom muzeju Sisak održat će se predavanje pod nazivom „Metoda C 14 u ekologiji“. Predavanje će se održati u sklopu Dana prirodoslovlja kojeg organizira Gimnazija Sisak u suradnji s Gradskim muzejom Sisak. Predavačica je dr. sc. Ines Krajcar Bronić, znanstvena savjetnica u Zavodu za eksperimentalnu fiziku Instituta „Ruđer Bošković“. Početak je predavanja u 19 sati.

Komentirajte