Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 21. listopad

Najave za ponedjeljak, 21. listopad

SMŽ – U ponedjeljak, 21. listopada na području cijele Policijske uprave sisačko-moslavačke provoditi će se pojačani nadzor nepropisne uporabe mobitela.

SISAK – “Zeleni Sisak za zeleni planet” akcija je Grada Siska, gradskih trgovačkih društava i ustanova te dječjih vrtića i osnovnih škola koja će se održati u ponedjeljak, 21. listopada s početkom u 8 sati istovremeno na četiri lokacije u Sisku na kojima će se posaditi 145 novih stabala. Na šetnici Slave Striegla uz obalu Kupe posadit će se 40 novih stabala gleditsie, a neka od novih stabala zamijenit će bolesne breze, pa su pripremni radovi započeli u utorak, 15. listopada. U Rimskoj ulici uz parkiralište posadit će se 22 stabla kestena bez ploda, a neka od njih će zamijeniti stara i bolesna postojeća stabla, za što će priprema započeti ranije. Uz Ulicu kralja Tomislava posadit će se 60 stabala ukrasnih trešanja, uz Fistrovićevu ulicu 13 stabala stupastog graba, a nova stabla sadit će se kod sisačkih dječjih vrtića.

SISAK CAPRAG – Ogranak Caprag sisačke Narodne knjižnice i čitaonice u ponedjeljak, 21. listopada, u 18 sati je domaćin večeri bluesa i rocka u suradnji s Miroslavom Dimićem i Pop rock školom Sisak.

Očekuje vas večer ugodnog razgovora, zabave te glazbe.

Posjetitelji će moći pogledati i dokumentarni film Od Lonjskog polja do Memphisa autora Miroslava Mire Dimića koji je na “dokuMfest” Zenica nagrađen plaketom za posebnu inovativnost.

DVOR NA UNI – U ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, u Dvoru u 10 sati ispred zgrade Općine Dvor (Trg bana J. Jelačića 10, Dvor) Građanska inicijativa „Zelena Banovina“ organizira mirni prosvjed protiv odlaganja nuklearnog otpada na Čerkezovcu (polazak iz Petrinje je u 08:30 sati sa stajališta za autobuse kod Strossmayerovog šetališta). Prosvjedu će prisustvovati Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i zastupnik u Hrvatskom saboru.

HRVATSKA DUBICA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u
ponedjeljak, 21. listopada 2019. godine, sudjelovati u obilježavanju godišnjice stradavanja nevinih civila u Baćinu (Općina Hrvatska Dubica).

Protokol obilježavanja

10:00 polaganje vijenaca, paljenje svijeća i odavanje počasti stradalim civilima kod spomen obilježja i kod spomenika pored crkve Svih Svetih u Baćinu,
11:00 obilazak Spomen-sobe Domovinskog rata – Memorijalnog prostora,
11:30 Sveta misa za sve poginule i nestale u Domovinskom ratu u crkvi Presvetog trojstva u Hrvatskoj Dubici.

Komentirajte