Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 18. studenoga

Najave za ponedjeljak, 18. studenoga

SISAK CAPRAG – Obilježavanje dana pada grada Vukovara paljenjem svijeća koje organizira Vijeće gradske četvrti Caprag će se održati u ponedjeljak 18.11.2019. godine u 16.00 sati ispred spomenika za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje iz Domovinskog rata na Trgu hrvatske državnosti u Sisak – Capragu sa slijedećim protokolom:
1. Recital Priča iz Vukovara u izvedbi članova Dramsko-scenske skupine župe Blaženog Alojzija Stepinca iz Budaševa pod vodstvom gđe Ljiljane Slunjski
2. Paljenje svijeća po slijedećem rasporedu:
– Roditelji poginulih, umrlih i nestalih branitelja
– Udovice i djeca poginulih, umrlih i nestalih branitelja
– Predstavnici grada i županije
– Braniteljske udruge
– Vijeće gradske četvrti Caprag
– Političke stranke
– Građani
3. Molitva za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje iz Domovinskog rata koju predvodi velečasni Ivan Grbešić i imam Alem ef. Crnkić

Nakon toga bit će održana Sveta misa za poginule, umrle i nestale hrvatske dragovoljce i branitelje u 18 sati u crkvi Svete Marije Kraljice Mira u Sisku, Petrinjska ulica 9f.

SISAK – U ponedjeljak 18.11.2019. u 13:00h u velikoj čitaonici Državnog arhiva u Sisku, Frankopanska 21 održat će se otvorenje izložbe „Moslavačko vinogorje – višestoljetna tradicija vinogradarstva“.

Izložbom “Moslavačko vinogorje – višestoljetna tradicija vinogradarstva“ nastoji se prikazati Moslavinu kao kraj duge vinogradarske tradicije i poduzeće “Moslavačko vinogorje” kao
nositelja te tradicije u 20. st.

Izložba se održava u sklopu manifestacije Tjedan arhiva (18. – 23.11.2019.) kojom se nastoji približiti društvu izvorno arhivsko gradivo i podsjetiti na njegov značaj u očuvanju nacionalnog,
kulturnog i gospodarskog identiteta. U tom periodu posjetitelji će imati priliku zaviriti u spremišta Državnog arhiva u Sisku te malo više se upoznati s ostatkom gradiva koje se u njemu nalazi, ali i djelatnošću jednog arhiva.

Izložba će se moći posjetiti za trajanja Tjedna arhiva 08:00-20:00h, a nakon toga datuma u uobičajeno radno vrijeme arhiva 08:00h-16:00h, sve do kraja siječnja 2020. godine.

SISAK CAPRAG – Dana 18.studenog 2019. godine Udruga Bošnjaka branitelja grada Siska obilježava „DAD SJEĆANJA NA VUKOVAR“ paljenjem svijeća u ulici Hrvatskog narodnog preporoda Sisak-Caprag. Pozivamo sve članove i simpatizere udruge da nam se pridruže u 15,00 sati ispred tržnice Caprag,kako bi svi zajedno dostojanstveno i primjereno odali počast poginulim sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

KUTINA – Potpisivanje Sporazuma o uvjetima korištenja sredstava iz Programa dodjele bespovratnih sredstava poduzetništvu i obrtništvu kao potpora za opremu, nove tehnologije i konkurentnost poduzetništva i obrta u 2019. godini na području Grada Kutine, će se održati u ponedjeljak 18.11.2019. godine u 13,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kutine, Trg kralja Tomislava 12.

Komentirajte