Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 15. travnja

Najave za ponedjeljak, 15. travnja

SISAK – Otvaranja Hassovog tehnološkog centra u Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak bit će u ponedjeljak, 15. travnja, u 11 sati. 
Program Haas Technical Education Center (HTEC) pokrenut
je kao pomoć školama u podizanju nove generacije CNC
operatera. Okružje HTEC-a osmišljeno je kao stimulativna i
uzbudljiva radna sredina učenicima, a nastavnicima osigurava
opremu i podršku u prijenosu znanja.

SISAK – Svečana dodjela diploma polaznicima intenzivnog tečaja njemačkog i engleskog jezika u trajanju od 280 sati, projekta Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, financiranog iz fondova EU, kojeg je provelo Pučko otvoreno učilište Vinkovci u prostoru Osnovne škole 22. lipnja u Sisku će se održatiu ponedjeljak 15. travnja s početkom u 15 sati u holu OŠ 22. lipnja u Sisku. Polaznice i polaznici ovog tečaja su bile nezaposlene osobe iz više gradova i općina s područja Sisačko-moslavačke županije, koji su pohađali nastavu u popodnevnim i večernjim satima organizirani u 9 obrazovnih grupa (6 grupa je učilo njemački jezik, a 3 engleski).

SISAK – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će u ponedjeljak, 15. travnja u 10 sati u Zatvoru u Sisku misno slavlje za službenike i zatvorenike.

JASENOVAC – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić će u ponedjeljak, 15. travnja 2019.godine, s početkom u 13 sati u Jasenovcu (Trg kralja Petra Svačića 6) nazočiti svečanomotvaranju Ustrojbene jedinice predškolskog odgoja pri Osnovnoj školi Jasenovac

HRVATSKA KOSTAJNICA – Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovat će, u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine u 14.00 sati, na potpisivanju Ugovora o darovanju nekretnina u trajno vlasništvo te uručiti nove ključeve obiteljima u Hrvatskoj Kostajnici, čija je imovina stradala zbog klizišta prošle godine (Hotel Central, Vladimira Nazora 1). Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

PETRINJA – Poziv na tiskovnu konferenciju – predstavljanje projekta osobne asistencije PODRŠKA ZA BOLJI I KVALITETNIJI ŽIVOT i svečano potpisivanje Ugovora o radu s 12 zaposlenih asistenata (8 novih zapošljavanja i 4 aneksa ugovora za nastavak rada na novom projektu)

Mjesto i vrijeme: Mala kuća, Jelene Babić 18, 44250 Petrinja – 11:00 sati

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije odobrena su novčana sredstva Europskog socijalnog fonda-Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. – „Razvoj usluga osobne asistencije za osobe s invaliditetom“ za projekt pod nazivom PODRŠKA ZA BOLJI I KVALITETNIJI ŽIVOT u vrijednosti 1.545.661,11 kuna

Odobrena novčana sredstva obuhvaćaju dvije godine provedbe projekta osobne asistencije za 12 osoba s najtežim stupnjem invaliditeta i intelektualnim teškoćama s područja Sisačko-moslavačke županije (gradova Siska, Petrinje, Gline i Hrvatske Kostajnice) koje su iskazale potrebu za uslugom osobne asistencije. Provedba projekta počela je 15.ožujka 2019., traje 26 mjeseci , a ugovorna tijela su Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku (PT 1) Hrvatski zavod za zapošljavanje (PT 2).

NOVSKA – Osnovna škola Novska je pokrenula dobrotvornu akciju pod nazivom “Pruži mi ruku”. Cilj akcije je prikupiti novčana sredstva za učenike s većim teškoćama u razvoju i omogućiti im veći prostor za rehabilitaciju te osvijestiti širu javnost o njihovom školovanju u našoj školi. U ponedjeljak 15. travnja 2019. godine s početkom u 10 sati kreće II. aktivnost u klopu Akcije pod nazivom “100 000 jaja za 100 000 osmijeha”.Dobrotvorno ćemo prodavati veliki broj pisanica, kuhati jaja i imati zabavan program. U posjet će im doći i ministar Predrag Štromar i ministrica Blaženka Divjak.

Komentirajte