Naslovnica Najave Najave za ponedjeljak, 14. rujna

Najave za ponedjeljak, 14. rujna

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan,  u ponedjeljak,  14.  rujna 2015.  godine,  s početkom u 10.45 sati,  u Hotelu Panonija u Sisku (Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21) nazočiti će svečanom otvorenju međunarodne konferencije o očuvanju parkova skulpture, koja se odvija pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike  Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

SISAK – U ponedjeljak, 14. rujna 2015. u 12 sati u Holandskoj kući (Rimska ulica 10, Sisak) bit će održana prezentacija projekta Holandska kuća – info centar industrijske baštine. Projekt će prezentirati gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a prezentaciji će prisustvovati i pomoćnica ministra kulture Sanja Šaban.

SISAK – Svetkovina Uzvišenja sv. Križa svečano će se proslaviti u ponedjeljak 14. rujna u Sisačkoj katedrali. Misno slavlje u 19 sati predvodit će kanon Stolnog kaptola Svetog Križa i župnik u Dubici preč. Milan Begić, a propovijedat će prepošt kaptola mons. Marko Cvitkušić.

SISAK – Početak 3. Dana industrijske baštine grada Siska obilježit će se otvorenjem izložbe „Put kulture željeza Siska i Banovine“ kojom je prezentirano bogato naslijeđe korištenja i prerade željeza na sisačkom području. Otvorenje izložbe održat će se 14. rujna 2015. u Gradskom muzeju Sisak, Ulica kralja Tomislava 10, Sisak, s početkom u 19 sati.

Komentirajte