Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za ponedjeljak, 03. svibnja

Najave za ponedjeljak, 03. svibnja

SISAK – Središnja proslava Europskog tjedna i Dana Europe bit će održana u ponedjeljak, 3. svibnja 2010. godine u Sisku. U 11 sati otvoren će na Trgu Ljudevita Posavskog biti izložbeni prostor „Sisačko-moslavačka županija u srcu Europe” gdje će biti postavljeni štandovi Sisačko-moslavačke županije (info i promotivni materijali, suveniri, vina, domaći proizvodi), štand učenika Gimnazije Sisak i projekta Euphoria, štand programa Eurodyssee, a biti će organiziran i EU kviz za posjetitelje. Od 14 sati biti će oržana i svečana sjednica Savjeta za europske integracije u sjedištu Županije. Izložbeni prostor bit će postavljen za posjetitelje do 16.30 sati.

KUTINA – U povodu mjeseca zaštite od požara i Sv.Florijana Dana vatrogastva 04. svibnja, gradonačelnik Kutine Davor Žmegač održati  će  prijem za predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Kutine u  ponedjeljak,  03. svibnja  2010. godine u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 12.

SISAK – U ponedjeljak 3. svibnja u biskupskom ordinarijatu u Sisku, Trga bana J. Jelačića 1, u 10.45 mons. dr. Vlado Košić, sisački biskup i mr. sc. Božidar Pankretić, ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva potpisat će ugovor o sufinanciranju obnove župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Gori pored Perinje.

SISAK – Obiteljski centar Sisačko-moslavačke županije uz podršku i potporu grada Siska prigodno će obilježiti Majčin dan koji se ove godine obilježava dana 9. svibnja kroz program održavanja kreativne radionice za djecu romske nacionalne manjine u suradnji sa Udrugom «Romski kulturni centar» i Udrugom za razvoj i bolji život Roma. Kreativna radionica održat će se dana 3. svibnja 2010. godine u Obiteljskom centru Sisačko-moslavačke županije u Sisku, Ivana Meštrovića 30 s početkom u 16,00 sati. Svrha radionice je iznova se prisjećati važne uloge majke u životu svakog djeteta. Majke oduvijek nose veliku ulogu u životima djece, ali i cijele obitelji. Cilj  je kroz likovni i kreativni izričaj djece pokazati svim majka koliko su važne, koliko ih djeca vole i trebaju te koliko veliku ulogu u njihovim životima imaju.

Komentirajte