Naslovnica Najave Najave za petak, 9. studenog

Najave za petak, 9. studenog

SISAK – Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture i biciklistička ekipa Kraljevi po prvi puta organiziraju biciklistički maraton, kako bi odali počast poginulim braniteljima i civilima stradalima u Vukovaru. Biciklistički maraton pod nazivom „Sisak za Vukovar“ vozi se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, a kreće s parkirališta Auto prometa Sisak u petak, 9. studenoga u 8.00 sati. Maraton se vozi bez obzira na vremenske uvjete.

SISAK – U petak, 9. studenoga 2018. godine u 9 sati, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obići će završene radove faksimilne obnove kapele sv. Martina u Madžarima u čiju je obnovu Grad Sisak uložio 456.000,00 kuna s PDV-om.

Gradonačelnici će se u obilasku nove kapele pridružiti upravitelj župe sv. Katarine u Komarevu vlč. Robert Jakica, projektant Želimir Vujnović i predstavnik izvođača radova tvrtke GME.

JASENOVAC – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 9. studenoga 2018. godine, s početkom u 11 sati u prostoru Općine Jasenovac s ravnateljem Državne geodetske uprave Damirom Šantekom i načelnicom Općine Jasenovac Marijom Mačković potpisati Sporazum o provođenju izmjere poljoprivrednog
zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Jasenovac.

POPOVAČA -Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 9. studenoga 2018. godine, s početkom u 19 sati u „Vinskom dvoru“ u Popovači nazočiti tradicionalnom krštenju mošta u vino, „Martinju“, u organizaciji Udruge vinogradara i voćara „Škrlet“ Popovača.

POPOVAČA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 9. studenoga 2018. godine, s početkom u 20 sati u Domu kulture Popovača nazočiti Martinju, krštenju mošta u organizaciji Udruge umirovljenika „Zlatna dob“ Popovača.

SISAK – Druga večer ciklusa Antologija poezije uživo u Galeriji Striegl bit će održana u petak, 9. studenoga, u 18 sati. Tim povodom u Sisak dolazi Irena Vrkljan.

SISAK – Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture, organizira specijalno, međunarodno izdanje svoje popularne poetske tribine ”Zalogaj poezije”. U petak 9. studenog 2018. godine, s početkom u 19 sati, u Caffe baru Flor (Rimska 5), gostuju istaknuti članovi sarajevskog Udruženja umjetnika ”Planet poezija”.

Nastupaju:

– Dino Porović, idejni pokretač i predsjednik UU Planet Poezija

– Tamara Čapelj, pjesnikinja, potpredsjednica UU Planet Poezija

– Enes Ibričević, glazbeni pedagog, profesor gitare

– NejlaBihorac, mlada i nadarena pjesnikinja

Voditelj tribine je SalihKulović.

SISAK – Misu zadušnicu povodom 28. godišnjice mučeničke smrti vlč. Antuna Grahovara, predvodit će u petak 9. studenog u 19 sati u crkvi Pohoda BDM na sisačkom Viktorovcu biskup Vlado Košić.

Komentirajte