Naslovnica Najave Najave za petak, 9. kolovoza

Najave za petak, 9. kolovoza

SISAK – Udruga ratnih veterana 57.samostalnog bataljona provodi projekt Putem 57. Brigade uz sat povijesti na svim značajnijim zadaćama, s ciljem upoznavanja šire populacije o ratnom putu 57. brigade Marijan Celjak u akciji Oluja.

Projekt provode u petak, 9. kolovoza. 

08,30 Okupljanje kod zgrade udruga u Tomislavovoj 5
09,00 Polazak na prvu radnu točku
09,30,- 14,00 Obilazak radnih točaka na putu brigade
15,00 ručak i druženje

SISAK – U novootvorenom Green Hill baru održat će se prva izložba fotografija naziva “Mandale”.

Autor fotografija Dorijan Šipuš fotografijom se bavi dugi niz godina, a završio je i studij snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za ovu je izložbu pripremio nešto što odskače od njegovog uobičajenog opusa. Kroz dvadesetak radova, Dorijan će pokazati umijeće i kreativnost u obradi motiva stabala čije krošnje oblikuje u kompozicije nalik mandalama. Budući da je većina motiva fotografirana u rodnom gradu autora čiji se dijelovi i simboli razaznaju u pojedinim radovima, ova će izložba promatrača pokušati navesti da o Sisku promišlja u metafizičkom kontekstu. Mandale stvorene od prirodnih elemenata obrađenih u digitalnoj formi ojačat će misao povezanosti između ljudskog i duhovnog te posljedično navesti na razmišljanje o odnosu čovjeka i prirode.

Fotografije će biti izložene u dva navrata tijekom mjeseca kolovoza. Ovim putem pozivamo vas na otvorenje prvog dijela izložbe u petak, 9. kolovoza 2019. s početkom u 20 sati.

DVOR – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 9. kolovoza 2019. godine, u Dvoru nazočiti proslavi 24. obljetnice završetka VRO „Oluja“.

Program

17:00 misno slavlje,
18:00 „Mimohod pobjednika“,
18:30 komemoracija poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima.

PETRINJA – Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Petrinje uz Dan grada Petrinje će se održati u petak, 09. kolovoza 2019. godine, u Atriju Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja s početkom u 20:00 sati.

Komentirajte