Naslovnica Najave Najave za petak, 5. lipnja

Najave za petak, 5. lipnja

SISAK – Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i Grada Siska, bit će svečano proslavljen u petak 5. lipnja u gradu Sisku i istoimenoj sisačkoj župi. Proslava započinje u 9 i 30 sati okupljanjem vjernika, udruga i predstavnika institucija iz javnog života ispred katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku. U 10 sati kreće procesija od sisačke katedrale ulicama grada do bazilike Sv. Kvirina. Svečano misno slavlje započinje u 11 sati, a predvodi ga biskup Sapë Lucjan Avgustini u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem. Večernju svetu misu u 19 sati predvodit će župnik mons. Zdravko Novak.

SISAK – Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović prisustvovat će u petak u Sisku na 1. Sajmu električnih i solarnih vozila. Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša je održivi razvoj, a upravo je ovaj događaj, na kojemu će biti predstavljena i solarna vozila koja su izradili učenici srednjih strukovnih škola, primjer kako čuvati okoliš i temeljiti razvoj na načelima održivosti, „zelenom“ gospodarstvu i modernim tehnologijama. Otvorenje Sajma je u petak, 5. lipnja, u 10 sati u Ulici Stjepana i Antuna Radića, a izjava za medije ministra Zmajlovića predviđena je tijekom obilaska sajma, oko 10:30 sati.

SISAK – U sklopu programa obilježbe Dana Sisačko-moslavačke županije, u Sisku će, 5. i 6. lipnja 2015. godine, biti održana 1. izložba električnih automobila i 3. utrka solarnih automobila. Nositelj ovog projekta, kojem je generalni pokrovitelj Sisačko-moslavačka županija, je Tehnička škola Sisak.

Pozivu na prvu izložbu električnih automobila u Sisku odazvali su se gotovo svi uvoznici ili zastupnici električnih i hibridnih automobila, a bit će predstavljeno 18 modela električnih automobila među kojima i Tesla, e-GOLF, e-UP, BMW i3, Peugeot hibrid, Toyotini hibridi, ION, iCARO, Nissan Leaf, Mitscubishi MiEV, Autlander PHEV, i hrvatski XD. Oni će u petak, 5. lipnja, biti izloženi u Ulici Stjepana i Antuna Radića od 10 sati. Građani će moći i isprobati neka vozila na promo vožnjama.

PROGRAM

5. lipnja 2015.
Grad Sisak – Ulica S. i A.Radića

do 9.00   dolazak svih sudionika 1. Izložbe električnih automobila i postavljanje štandova i električnih automobila prema planu

9.15 – 9.30    revijalna vožnja solarnih automobila sa policijskom pratnjom   /od hotela Panonija do Ulice S.i A. Radića /

10.00            otvorenje 1. Izložbe električnih automobila

10.00-15.00    promotivne vožnje električnih automobila za građane i javno razgledavanje solarnih automobila

16.00-19.00        službeni tehnički pregled solarnih automobila

12.00 – 19.00    rad Povjerenstva za dizajn.

SISAK – PROGRAM 19. KVIRINOVIH POETSKIH SUSRETA

Petak / 5. lipnja
20 h / DODJELA NAGRADA / Matica hrvatska Sisak
Delimir Rešicki,dobitnik nagrade za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu,
Nataša Nježić: Soba 99,dobitnica nagrade za najbolju knjigu poezije.
Laureate će predstaviti Krešimir Bagić, Davor Šalat, Lada Žigo  i Darija Žilić.

21,30 h / POETSKO GLAZBENA VEČER / Siscia jazz club
Sudjeluju: Krešimir Bagić, Lana Derkač, Marija Dejanović, Nikolina Dolfić,  Stanislava (Staša) Nikolić Aras,Nataša Nježić, Siniša Matasović, Želimir Periš, Božidar Petrač,  Delimir Rešicki,  Davor Šalat, Luka Tripalo, Darija Žilić, Lada Žigo i Damir Kukuruzović Trio.

Komentirajte