Naslovnica Najave Najave za petak, 21. travnja

Najave za petak, 21. travnja

SISAK – U petak, 21. travnja od 6.30 do 9 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Sisak će s djelatnicima HAK-a (Autoklub Sisak) ispred sisačkih dječjih vrtića „Maslačak“ i „Radost“ u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda te dječjeg vrtića „Ciciban“ u Ulici Oktavijana Augusta, vozačima koji prevoze djecu u vozilima dijeliti promidžbene materijale o sigurnom i pravilnom prijevozu djece te prezentirati pravilno postavljanje dječjih sjedalica u vozilu. Navedena aktivnost je preventivnog karaktera i za cilj ima edukaciju roditelja o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice i pravilnom smještaju djece u njima, a samim tim i smanjenje mogućih posljedica stradavanja djece u prometnim nesrećama.

LETOVANIĆ – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 21. travnja 2017. godine, s početkom u 12 sati i 30 minuta, u Letovaniću sudjelovati u svečanom otvaranju Ulice 145. brigade HV. U 12 sati i 30 minuta počet će polaganje vijenaca kod spomen ploče u Letovaniću, a u 13 sati svečanost otvaranja Ulice 145. brigade HV.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će se u petak, 21. travnja 2017. godine, s početkom u 10 sati, u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Stjepana i Antuna Radića 36) obratiti javnosti na konferenciji za novinare.
Tema ove konferencije, kojoj će nazočiti i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak je predstavljanje prve proizvođačke organizacije na području Sisačko-moslavačke županije.

SISAK – Noć knjige održat će se u Narodnoj knjižnici i čitaonici Sisak u petak, 21. travnja.

PROGRAM

PROMOCIJA KNJIGE BUGE BOSANAC „Knjiga nedovršenih priča“
21. 4. 2017. / 18:00 / Odjel za odrasle

Već se tradicionalno u Noći knjige održava promocija knjige pobjednika za Književnu nagradu „Tea Benčić Rimay“ za najbolju neobjavljenu zbirku pjesama u prozi. Ove je godine ta čast pripala Bugi Bosanac s Knjigom nedovršenih priča.

Od 19 sati posjetitelje će, jazz i swing izvedbama, zabavljati međimurski bend Scifidelity Orchestra.

VRAĆANJE KNJIGA BEZ NAPLATE ZAKASNINE uz obaveznu obnovu članarine u Odjelu za odrasle sisačke knjižnice
21. 4. 2017. / Noć knjige / 20:00-22:00

Povodom Noći knjige koja se obilježava 21. travnja 2017. godine Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak organizira prigodni kviz pod nazivom„REVOLUCIONARNI KVIZ”. Održat će se od 21 do 22,30 sata.

Ovim putem iz Knjižnice pozivaju sve zainteresirane sugrađane koji se vole natjecati da  se jave za sudjelovanje. Natjecateljski tim čine tri člana, a sudjelovati u kvizu mogu svi bez obzira na dob i obrazovanje.
Budući da je broj prijava ograničen javite nam se što prije.
Prijaviti se možete svakim radnim danom od 8:00 do 20:00 na telefon 044/521-803 ili putem online prijavnice
http://www.nkc-sisak.hr/noc-knjige-revolucionarni-kviz/

Ove godine se također, već tradicionalno u Noći knjige, održava i kulinarski natječaj. Ovogodišnji natječaj održava se pod nazivom „Gastronomska prevtrljivica – 100 lica palačinkica“.

SISAK – Izložba fotografija mlade rovinjske fotografkinje Lorne Kijurko koja će se sisačkoj publici predstaviti sa dvadesetak svojih radova na temu akta bit će otvorena. Izložba se otvara u petak 21.04.2017. g. s početkom u 20 sati.

SISAK – Ove godine u sklopu „Noći knjige“, a u suradnji s Siscia Jazz Klubom Damira Kukuruzovića i pjesnikinjom Majom Šiprak, PS portal organizira večer poezije u petak, 21. travnja 2017. godine, u 19,30 sati pod nazivom Art Koktel. U programu će sudjelovati pjesnikinje i pjesnici: Aleksandar Marković, Slobodanka Boba Vuić, Branko Tompić, Davorka Črnčec, Daria Lisenko, Igor Petrić, Ines Kosturin, Jurij Lisenko, Maja Šiprak, Majda Fradelić, Milan Zagorac, Nerina Sarkotić, Ratko Bjelčić, Siniša Matasović, Sonja Smolec i Žarko Jovanovski. Za glazbeni program pobrinut će se Duo List (Vrba i Žare), te polaznici sisačke Glazbene škole Fran Lhotka, dok će moderatori programa biti Maja Šiprak i Mario Lovreković

LOKALNI IZBORI 2017.

PETRINJA – Potpisivanje koalicijskog sporazuma za nastup na lokalnim izborima Koalicije „53nja u srcu“ će se održati u petak, 21. travnja 2017. godine u 18.00 sati na adresi Petrinja, Vladimira Nazora 10 (stranačke prostorije HNS-a Petrinja – haustor pokraj Hrvatske lutrije). Sporazum potpisuju 8 koalicijskih stranaka (SDP, HNS, HL, OraH, SDSS, SDA, HSS-BR, SU). Ovom prilikom će također biti predstavljena kandidatkinja za gradonačelnicu i kandidati za zamjenike gradonačelnice Grada Petrinje.

NOVSKA – Konferencija za novinare Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Grada Novske i koalicijskih partneraće se održati u petak 21. travnja 2017. godine na lokaciji ispred zgrade NOVOKOM-a (Ulica A. Knoppa 1. Novska), s početkom u 15,30 sati.

Komentirajte
Podijeli objavu