Naslovnica Najave Najave za petak, 21. lipnja

Najave za petak, 21. lipnja

SISAK – U petak, 21. lipnja, od 17 sati na gradskim bazenima Caprag gradsko društvo Crvenog križa Sisak provodi edukaciju kako se zaštiti od vrućina te kako izbjeći toplinski udar. Svi su dobrodošlI.

SISAK – U petak su na bazenu Caprag City Games – popularne ljetne igre za sve generacije.

Nakon devet uspješnih sezona, 303 događaja i više od milijun prijeđenih kilometara, igre u svoju desetu sezonu ulaze kao punokrvni međunarodni projekt. O popularnosti igara dovoljno govori podatak o 35 različitih lokacija u više zemalja te brojka od čak 150 prijavljenih ekipa.

U godini kada je Grad Sisak nositelj titule “Europski grad sporta 2019” ujedno je i grad od posebnog značaja za turneju City Games – po prvi će puta u svojoj povijesti biti grad domaćin, a
istovremeno će s hrvatskim challengerom otvoriti City Games sezonu 2019. Ovaj sportsko- zabavni spektakl, inačica nadaleko poznatih Igara bez granica, održat će se 21. lipnja na prekrasnoj lokaciji, Gradskim bazenima Caprag s početkom u 19:30 sati u organizaciji Športsko rekreacijskog centra Sisak, Grada Siska i agencije Adria events.

U Sisku će svoje snage odmjeriti pet timova gradskih četvrti Grada Siska te poseban gost, ekipa iz Sjeverne Makedonije, iz grada Kumanova koji je isto nositelj titule Europskog grada sporta
2019.

SISAK – Bazeni u Capragu bit će u petak, 21.lipnja, mjesto na kojem će u sklopu manifestacije City Games, nastati najduža štrudla na svijetu.

Štrudla će biti složena na stolovima, u više redova, u neprekidnom nizu, a nakon službenog mjerenja bit će podijeljena posjetiteljima za degustaciju.

Organizator ovog pokušaja obaranja Guinnessovog rekorda je je Autopromet Sisak d.o.o. u suradnji s tvrtkom Mlin i pekare, a sve počinje na bazenima u Capragu od 18 sati.

SISAK – Uoči obilježavanja Dana antifašističke borbe, pozivamo vas na predstavljanje knjige ”Crveno svjetlo – jugoslavenska partizanska fotografija i društveni pokret 1941.-1945.” u izdanju Rosa-Luxemburg-Stiftunga i Kolektora – Centar za vizualne umjetnosti koja će se održati 21. lipnja 2019. godine u Gradskoj galeriji Striegl s početkom u 20,00 sati.

Na predstavljanju knjige će govoriti: Nataša Mataušić, dr. sc. Sanja Horvatinčić (Institut za povijest umjetnosti), i Davor Konjikušić (autor), dok će razgovor moderirati Alma Trauber.

Knjiga Crveno svjetlo sveobuhvatna je studija ispisana na 400 stranica s preko petsto ilustracija u kojima se detaljno istražuje fenomen partizanske fotografije u periodu od 1941.-1945. godine, odnosno njena društvena, propagandna, agitacijska i na kraju umjetnička funkcija.

KUTINA – Gradonačelnik Zlatko Babić sa suradnicima i predstavnicima Gradskog vijeća će u povodu Dana antifašističke borbe u petak, 21. lipnja 2019. godine u 15,00 sati na groblju u Kutini uz Križ s krunicom polagati vijence i paliti svijeće za poginule antifašističke borce.

Komentirajte