Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za petak, 19. ožujka

Najave za petak, 19. ožujka

SISAK – U petak, 19. ožujka, u 08,30 sati biti će održana konferencija za novinare u prostorijama ŽO HDZ-a  Sisačko-moslavačke županije u Sisku, S.i A.Radića 20.  Tema konferencije za novinare : «Savjet županice je nezakonit ». Na konferenciji za novinare govorit  vijećnik u Skupštini SMŽ, saborski zastupnik i predsjednik ŽO HDZ-a SMŽ Ivan Šantek.

KUTINA – U petak 19. ožujka 2010. u osam sati otvara se stari-novi Pevec u Kutini. Tom prilikom stečajni upravitelj Darko Šket sa suradnicima obići će u prodajni centar te javnost izvjestiti o daljnjem poslovanju tvrke Pevec u stečaju. U kutinskom centru raditi će nešto više od 50 radnika.

PETRINJA – U petak, 19. ožujka, s početkom u 9 sati održati će se zatvoreni sastanak gradonačelnika Grada Petrinje, Željka Nenadića i njegovih zamjenika, Branimira Bešlića i Milana Hercega te predsjednika Gradskog vijeća Grada Petrinje, Darka Dumbovića s vlasnicima taksi služba na području Grada Petrinje. Izjave za medije bit će u 9.45 sati u Maloj vijećnici Grada Petrinje. U 10 sati u prostorijama Male vijećnice Grada Petrinje obavit će se javno otvaranje pristiglih ponuda za Savjet mladih Grada Petrinje.

LEKENIK – Tiskovnu koferenciju održati će  u petak, 19. ožujka 2010. godine,  Predsjednica ŽO HNS – a, ujedno i dožupanica Mira Harcet. Konferencija za medije će se održati u 11,00 sati u prostorijama stranke u zgradi političkih stranaka u Drugoj ulici u Sisku povodom najnovijeg vandalskog ispada u općini Lekenik.

SISAK – Predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak svečano će otvoriti u petak, 19. ožujak 2010. godine u 13.30 sati II. otvoreno prvenstvo grada Siska u kuglanju koje će se do 31. travnja održavati na kuglani ŠRC-a Sisak (Trg grada Heidenheima 1-ispod bazena). Prvenstvo organizira HVIDR-a grada Siska povodom VRA Bljesak, a pokrovitelj je Gradsko vijeće Grada Siska.

LIPOVLJANI – Zastupnica u Hrvatskom saboru Marijana Petir i državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Ivica Perović prisustvovati će u petak, 19.3.2010. godine s početkom u 18,30 sati svečanoj sjednici Općinskog vijeća u Lipovljanima koja se održava povodom dana Općine Lipovljani i blagdana sv.Josipa, zaštitinika Općine. U 18,00 sati zastupnica Petir i državni tajnik Perović sastati će se s načelnikom Općine Lipovljani, Mariom Ribarom s kojim će razgovarati o projektima važnim za razvoj Općine Lipovljani. Petir i Perović će  prije dolaska u Lipovljane razgovarati u Zagrebu s predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta Stjepkom Bobanom o dinamici projektiranja i izgradnje čvora Lipovljani tj.izlaza na autocestu koji je preduvjet za razvoje te slavonske Općine.

SISAK – Kazališna skupina Češke besede Sisak u petak, 19. ožujka 2010. godine, s početkom  u 18.30 sati, u Kazalištu 21 premijerno igra kazališnu predstavu První den po svatbě, na češkom jeziku. Predstavu su po tekstu Františeka Bohuslava režirale članice Besede Slavica Nejedly i Kristina Mulanović. Radnja predstave odvija se 30-tih godina prošlog stoljeća. Odmah prvi dan nakon vjenčanja dolazi na vidjelo da su mladoženja i njegova majka očekivali veliki novčani miraz, iako su se prije vjenčanja pretvarali da tome nije tako. Raspet se događa kada mladenkin otac, umjesto donošenja miraza, obavještava kako je sav imetak izgubio na burzi. Tada mnoge stvari postaju jasne. U ulozi mladoženje nastupa Tomislav Kral, njegove majke Kristina Mulanović, mladenku igra Lidija Bukač Bogdanović, njezinog oca Albert Valla, mladenkinu prijateljicu tumači Vlasta Dočkal, a kuharicu Sanja Fumić. Kostime je izradila Blaženka Šimik, a scenu i rekvizite zajednički su pripremili članovi Kazališne skupine.  Ulaz na predstavu je slobodan.

Komentirajte