Naslovnica Najave Najave za petak, 18. rujna

Najave za petak, 18. rujna

SISAK – Ivo Žinić, sisačko-moslavački župan, sa suradnicima u petak, 18. rujna 2015. godine, s početkom u 9.30 sati, posjetiti izbjeglice iz arapskih zemalja, smještene u Sisku, u zgradi Interventne policije (J. J. Strossmayera bb). Župan će u 10 sati, nakon obilaska, ispred ulaza u prostor u kojem su smještene izbjeglice, dati izjavu za medije.

SISAK – Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Sisak, će se održati u petak, 18. rujna 2015. godine u 11 sati u ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16, Sisak. Tom prigodom uručit će se Zlatne kune za najbolje tvrtke s područja SMŽ.

TOPUSKO – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Marin Piletić u petak, 18. rujna 2015. godine, s početkom u 11 sati, nazočiti će završnoj konferenciji projekta „Izjednači“ koju u Lječilištu Topusko (Trg bana Josipa Jelačića 16) organiziraju Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.

SISAK – U petak, 18. rujna 2015. u 19 sati u Galeriji Sv. Kvirin u Domu kulture Kristalna Kocka Vedrine Sisak, otvara se izložba “Javanski paviljon”, koja će biti otvorena do 18. listopada 2015. Izložba prikazuje mali dio istraživanja dviju kulturnih antropologinja, Marine Pretković i Tee Škrinjarić, koje svoju fascinaciju Indonezijskom kulturom i umjetnošću dočaravaju stvaranjem atmosfere javanskog paviljona. Kroz niz fotografija, video materijala, predmeta i scenografiju, autorice žele predstaviti raznolike oblike indonezijskih kazališnih predstava i pobliže upoznati posjetitelje s kontekstom i načinima izvođenja. Ulaz na izložbu je slobodan.

SISAK – Donatorska večera za prikupljanje sredstava za nastavak gradnje crkve Preobraženja Gospodnje u Petrinji održat će se u petak 18. rujna u 19.30 sati u hotelu „Panonija“ u Sisku. Tom prigodom u ovu svrhu nastupit će glazbenik Krunoslav Kićo Slabinac, pijanist Karlo Ivančić i plesni par Juraj Bjelac i Renata Faizerakhmanova.

Komentirajte