Naslovnica Najave Najave za petak, 18. listopada

Najave za petak, 18. listopada

SISAK – U petak, 18. listopada 2019. godine, tradicionalno biti obilježen Dan hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije.
Odavanje počasti poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima odvijat će se prema sljedećem rasporedu:
8:00 polaganje vijenaca i zajednička molitva kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u Sisku,

9:00 paljenje svijeća kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku,

10:00 Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u katedrali Uzvišenja Svetog Križa u Sisku,

13:00 središnja svečanost obilježbe Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije u Novom Farkašiću.

SISAK – Po prvi puta u Sisku će se održati “Palačinka kup”. Ovu smotru ugostiteljskih škola organizira Srednja škola Viktorovac uz pomoć i podršku Sisačko-moslavačke županije. Smotra će se održati 18. listopada 2019. (petak), s početkom u 10 sati na Sisačkom korzu.
Učenici, budući kuhari, slastičari i konobari osam škola iz cijele Hrvatske pokazat će vještine pečenja palačinki, prezentiranja i flambiranja. Gledatelji će moći konzumirati ove jednostavne ali omiljene i ukusne slastice.

Kako SŠ Viktorovac obrazuje i učenike u zanimanju medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege bit će ovo prilika da provjerite vrijednosti svog tlaka i šećera u krvi, te dobijete savjet kako očuvati svoje zdravlje.

Pridružite im se i uživajte u delicijama koje će za vas pripremiti budući ugostitelji.

SISAK – Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” pododbor Sisak obilježit će 25. godišnjicu rada svečanim programom u Kazalištu 21. Proslava se održava u petak, 18. listopada, u 18 sati. 

SISAK – ”Dani zahvalnosti za plodove zemlje – dani kruha” održat će se u petak, 18.listopada od 18 sati na Gradskoj tržnici Kontroba.Organizatori – Grad Sisak, Gradska tržnica Sisak i Dom kulture Kristalna kocka vedrine, uz svoje stalne posjetitelje (vrtiće, škole, udruge i proizvođače), pripremit će pravu gozbu za sva osjetila. Uz obilazak štandova brojnih izlagača i kušanja slasnih delicija, Siščani će imati priliku uživati i u bogatom kulturno umjetničkom programu. Organizatori su pripremili posebne nagrade za najljepše uređene štandove.

NOVSKA – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 18. listopada 2019. godine, s početkom u 18 sati u Gradskom kinu u Novskoj nazočiti Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novske u povodu Dana grada Novske i blagdana svetog Luke Evanđelista.

NOVI FARKAŠIĆ, SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA
13:00
Predsjednica Republike nazočit će središnjoj svečanosti prigodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije kod spomen-obilježja u Novom Farkašiću

Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike

SISAK
15:00
Predsjednica Republike posjetit će Udrugu za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS te se susresti s volonterima akcije pod nazivom „Ja se konja bojim jer sam malen(a)“ te roditeljima i članovima Udruge (Savska bb, Galdovo)

Komentirajte