Naslovnica Najave Najave za petak, 17. siječnja

Najave za petak, 17. siječnja

VELIKA LUDINA – Svečano otvaranje prve kompresorske stanice na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske će se održati u petak 17. siječnja s početkom u 11:30 sati, u Velikoj Ludini.

Kompresorska stanica u Velikoj Ludini tehnološki je najkompleksniji objekt na plinskom transportnom sustavu Republike Hrvatske u čiju je izgradnju uloženo 209,5 milijuna kuna. Osim povećanja sigurnosti opskrbe plinom u Republici Hrvatskoj, kompresorska stanica omogućava i uspostavu stalnog dvosmjernog kapaciteta na interkonekciji s Mađarskom, čime će biti omogućena otprema plina s LNG terminala prema Mađarskoj i trećim zemljama.

ODRA SISAČKA – Župa sv. Antuna Pustinjaka u Odri Sisačkoj svečano će u petak, 17. siječnja, proslaviti blagdan svog zaštitnika. Misno slavlje u 11 sati predvodit će župnik iz zagrebačke Trnovčice p. Mirko Sadak, SCJ, a večernje slavlje u 18 sati župnik vikar iz Kutine p. Artur Makara, SCJ. Slavlju prethodi trodnevna duhovna obnova od 14. do 16. siječnja koju predvodi đakon iz sisačke župe sv. Kvirina Ivan Ćorić, s početkom u 18 sati.

SISAK – Izložba pastela Dubravke Lazić “Gdje da pospremim osjećaje” bit će otvorena u petak, 17. siječnja, od 18 sati u Odjelu za odrasle Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Izložba će biti otvorena do 30. siječnja.

Komentirajte