Naslovnica Najave Najave za petak, 15. studenoga

Najave za petak, 15. studenoga

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u petak, 15. studenoga 2019. godine, s početkom u 14 sati u Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije u Sisku (Stjepana i Antuna Radića 36), uz nazočnost sisačkog biskupa Vlade Košića, primiti nadbiskupa metropolita vrhbosanskog, kardinala Vinka Puljića.
Župan Ivo Žinić će nazočiti i javnoj tribini u prostoru HGK-Županijske komore Sisak (S. S. Kranjčevića 16) s početkom u 15 sati, na kojoj će kardinal Vinko Puljić govoriti o stanju Hrvata katolika u Bosni i Hercegovini.

SISAK – Završnica Festivala regionalnih kazališta Prolog bit će u petak,15. studenog 2019., u Kazalištu 21 u 20 sati kada će se održati premijera predstave Gradskog kazališta Sisak “Sudar”. Riječ je o krimi komediji za koju režiju potpisuje Peđa Gvozdić .

SISAK – U petak, 15. studenog 2019. godine u NKČ Vlado Gotovac Sisak u 17 sati gostuje Bruno Šimleša predstavljajući svoju najnoviju knjigu Istine i laži o ljubavi. Poznati i popularni sociolog autor je devet naslova knjiga, među kojima su najtraženije i najprodavanije Ljubavologija i Škola života.

Druženje s Brunom i ugodan razgovori o ljubavi očekuju vas u Odjelu za odrasle, Rimska ulica 27.

SISAK, HRVATSKA DUBICA – Znanstveni skup pod nazivom „Antemurale Christianitatis – Crkva i društvo na području Središnje Hrvatske krajem 15. i početkom 16. stoljeća“, održat će se u petak, 15. studenoga u Sisku i Hrvatskoj Dubici, a povodom 500. obljetnice od kako je papa Lav X. dao Hrvatskoj i ovim krajevima naziv predziđe kršćanstva. U organizaciji Sisačke biskupije te suorganizaciju Hrvatskih studija sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog katoličkog sveučilišta prvi dio skupa održat će se u sisačkom Velikom Kaptolu s početkom u 9.30 sati, a drugi dio nastavlja se u Hrvatskom domu u Dubici s početkom u 15 sati.

MAJUR – Općina Majur je 15. studenoga proglasila Danom sjećanja na žrtve Domovinskog rata sa prostora Općine Majur, jer je tog dana 15. studenoga 1991. godine ubijeno 20 osoba, od toga 5 osoba u Stublju i 15 osoba u Kostrićima. Tada su u svojim domovima ubijeni, najmlađa žrtva Domovinskog rata u Sisačko-moslavačkoj županiji, Tomislav Jurić, star 2 godine, a najstarija žrtva je bio Petar Bašić, star 93. godine.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite da dostojno obilježimo stradanje nevinih žrtava 28. godina poslije.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA

10,00 sati – Majur – Spomen obilježje, paljenje svijeća i polaganje vijenaca

pokraj zgrade Općine Majur, Kolodvorska 5, Majur

10,25 sati – Stubalj – Spomen obilježje, paljenje svijeća i polaganje vijenaca

pokraj zgrade Društvenog doma Stubalj

11,00 sati – Kostrići – Spomen obilježje, paljenje svijeća, polaganje vijenaca i obraćanje sudionika

spomen obilježje masovne grobnice – Golubica i spomen obilježje Općine Majur

11,30 sati – Sv. misa Kostrići

Spomen kapela Gospe žalosne od Kostrića

12,15 sati – Kostrići.

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u petak, 15. studenoga 2019. godine, s početkom u 13 sati u Sportskom centru Panadić u Velikoj Gorici (Rakarska ulica 15) nazočiti malonogometnom turniru „Četiri šumarska društva“.

Komentirajte