Naslovnica Najave Najave za petak, 1. svibnja

Najave za petak, 1. svibnja

SISAK – Grad Sisak i ove godine organizira proslavu Praznika rada. Program počinje 1. svibnja u 7 ujutro budnicom Građansko-željezničarske glazbe Sisak ulicama grada Siska, a nastavlja se u Perivoju Viktorovac u 10 sati nastupom KUD-ova. Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček obratit će se sugrađanima u 12.30, a vrijeme predviđeno za podjelu tradicionalnog prvosvibanjskog graha je između 12 i 13 sati. U večernjim satima Urban&4 održat će koncert koji će početi u 20 sati.
Osigurano je 1500 porcija graha, bogata ugostiteljska ponuda i sadržaji za cijelu obitelj. Dok roditelji budu uživali u nastupu KUD-ova, djeca će za to vrijeme moći isprobati lunapark i jahati na konjićima.

SISAK – Proslavu blagdana sv. Josipa radnika, 1. i 2. svibnja, kod Starog grada organizira sisački HSP. U petak, 1. svibnja od 14 sati biciklijada kreće od crkve Sv. Kvirina do Starog grada, u 17 sati podjela je gulaša, a od 20 sati počinje DJ Party uz Cro dance glazbu. U subotu, 2. svibnja, od 10 sati su radionice i izložbe suvenira, a od 20 sati koncert grupe Meteori. Tijekom oba dana prikupljat će se donaciju za Zakladu Viktorija.

SISAK – HSP AS Podružnica Sisak također slavi blagdan sv. Josipa radnika, u petak 1. svibnja, na igralištu Gimnazije. Nakon malonogometnog  turnira stranaka Domoljubne koalicije koji počinje od devet sati, od 14 sati dijelit će grah građanima.

SISAK – Blagdan sv. Josipa radnika obilježiti će 1. svibnja i Hrvatska konzervativna stranka Sisak. Oni će od 12 sati dijeliti grah ispod šatora na Trgu bana Josipa Jelačića. Pridružit će im se i Ruža Tomašić.

SISAK – Sisačka župa sv. Josipa Radnika svečano će u petak 1. svibnja proslaviti blagdan svog zaštitnika. Središnje misno slavlje u 10 sati predvodi katedralni župnik iz Splita vlč. Tomislav Čubelić, a misno slavlje u 19 sati župnik vikar iz Molva fra Matija Antun Mandić. Na stadionu ŠNK Frankopan u petak, 1. svibnja održat će se nogometni turnir limača od 10 do 19 sati. Nastupaju 24 ekipe iz pet županija.

SISAK – U povodu obilježavanja 20. obljetnice Vojno redarstvene akcije Bljesak predstavnici Grada Siska i Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska u petak, 1. svibnja 2015. godine u 8 sati će zapaliti svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana. U 8.30 sati položit će vijence i zapaliti svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac, a u 9.30 sati kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u naselju Novo Praćno.

SISAK – Zamjenica Sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri-Ibrišević u petak, 1. svibnja 2015. godine, predvoditi će izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije u programu obilježavanja 20. obljetnice Vojno redarstvene akcije „Bljesak“, koju organiziraju Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata grada Siska i Grad Sisak, prema sljedećem protokolu:
8.00 sati: paljenje svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku dr. Franje Tuđmana u Sisku
8.30 sati: polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac
9.30 sati: polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u naselju Novo Pračno

SUNJA – U Sunji se za Međunarodni praznik rada održava 2. Prvosvibanjska biciklijada “Sunja 2015.”. Organiziran je cjelodnevni program. Prijave su od 10 sati, voze se dvije rute –  adrenalinska i rekreativna, a start je od 11,30 sati. U 14 sati je podjela graha za sudionike i prigodan program. Od 18 sati je zabavni program.

KUTINA – Grad Kutina i sidnikat EKN Kutina proslavu Međunarodnog praznika rada organiziraju u petak, 1. svibnja, od 9 do 17 sati na Trgu kralja Tomislava. Nakon jutarnje budnice Gradskog puhačkog orkestra “Krešimir”, u nastavku događanja bit će i prvosvibanjski grah, nastupi Tamburaškog sastava Šegrti, KUD-a Moslavina i grupe M18. Od 10 do 12 sati su predviđene igre za djecu, a održat će se i 1. Kutinski izložbeno prodajni dobrotvorni sajam cvijeća.

KUTINA – U spomen na poginule hrvatske branitelje i 20. obljetnicu vojno-redarstvene  akcije “Bljesak”,  u kojoj je oslobođena zapadna Slavonija, gradonačelnik i predstavnici Grada Kutine će  u petak, 01. svibnja 2015 .godine u 10,00 sati na groblju u Kutini uz Križ  s krunicom  polagati vijence i paliti svijeće za sve poginule u obrani Hrvatske.

Komentirajte