Naslovnica Najave Najave za nedjelju, 9. lipnja

Najave za nedjelju, 9. lipnja

SISAK – Ove nedjelje, 9. lipnja, povodom Dana Sisačko-moslavačke županije na pozornici u 2. sisačkoj ulici nastupa Jelena Rozga.

Zajedno s njom publiku će zabavljati i grupa Kings. Koncert počinje u 21 sat i dar je Sisačko-moslavačke županije.

SISAK –  23. Kvirinovi poetski susreti održavaju se od 7. do 9. lipnja.

Program manifestacije

Nedjelja, 9. lipnja 2019. u 10,30 h

Razglednica Siska / obilazak grada
Posjet grobovima Tee Benčić Rimay i Josipa Severa

PETRINJA – U nedjelju 9. lipnja 2019. s početkom u 10 sati održava se biciklijada pod nazivom “Od Radića do Radića”. Biciklijadu, koja kreće iz Petrinje kod spomenika Stjepanu Radiću, a završava u Desnom Trebarjevu nedaleko od rodne kuće braće Radić, organiziraju Sisačko-moslavačka županija, Kulturni centar braće Radić i Interpretacijski centar baštine Banovine, u suradnji s Biciklističkim klubom “Roda”.

Biciklijada je organizirana povodom Dana Sisačko-moslavačke županije i rođenja Antuna i Stjepana Radića, beskompromisnih boraca za hrvatska prava, koji su 11. lipnja rođeni u Desnom Trebarjevu.

Biciklijada kreće iz Petrinje u 10 sati, a zatim se vozi preko Bresta, Vurota, Siska (sa zaustavljanjem kod crkve Sv. Kvirina u 11 sati gdje nam se mogu pridružiti svi biciklisti iz Siska), Martinske Vesi do Desnog Trebarjeva. Dolazak u Trebarjevo očekuje se oko 12.30 sati.

Na cilju sve sudionike očekuje ručak i dobrodošlica domaćina.

SISAK – Na svetkovinu Duhova, u nedjelju 9. lipnja, sisački biskup Vlado Košić predvodit će u 10 sati svečano misno slavlje u katedrali Uzvišenja sv. Križa u Sisku i tom prigodom podijeliti sakrament sv. potvrde kandidatima ove župe.

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine, s početkom u 10 sati na Športskom parku Moslavac u Popovači nazočiti početku nogometnog turnira „Limaća“.

POPOVAČA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec će u nedjelju, 9. lipnja 2019. godine, s početkom u 13 sati u Ravniku (Grad Popovača), na streljani Mali Ravnik pridružiti sudionicima natjecanja u gađanju pokretnih meta lovački trap u organizaciji Lovačke udruge „Fazan“ Voloder.

Komentirajte