Naslovnica Najave Najave za nedjelju, 26. srpnja

Najave za nedjelju, 26. srpnja

SELA – Župa Sela svečano će u nedjelju 26. srpnja proslaviti blagdan svoje zaštitnice sv. Marije Magdalene i 250. obljetnicu posvećenja župne crkve. Svečano misno slavlje u župnoj crkvi u 11 sati predvodit će sisački biskup Vlado Košić.

U nedjelju, 26. srpnja bit će održani i 20. tradicionalni folklorni susreti povodom blagdana sv. Marije Magdalene u organizaciji HKUD Radost Sela.

Nakon mise ispred crkve nastupaju:
HKUD “Radost” Sela,
Češka beseda Jazvenik,
HKUD “Poculica” Letovanić,
KUD “Sv. Florijan” Poljana Lekenička,
KUD “Sava” Crnac,
pjevačko društvo “NOA” Petrovec.

STRUGA BANSKA – I ove godine u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Policijske uprave sisačko-moslavačke, dana 26. srpnja u mjestu Struga Banska biti će obilježena obljetnica pogibije desetorice hrvatskih redarstvenika. Ovo je okupljanje prisjećanje na tragične događaje koji su se u tom mjestu dogodili 26. srpnja 1991. godine kada je deset hrvatskih policajaca, osmorica iz PU zagrebačke i dvojica iz PU sisačko-moslavačke, poginulo pružajući otpor velikosrpskom agresoru. Obilježavanje ove 24. obljetnice će biti održano u Strugi Banskoj u nedjelju, 26. srpnja prema sljedećem programu:
9.15 sati – okupljanje uzvanika
9.30 sati – polaganje vijenaca i paljenje svijeća pred spomen obilježjem poginulim hrvatskim redarstvenicima
– prigodni program

OSEKOVO – Župa Osekovo svečano će u nedjelju 26. srpnja proslaviti blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Ane.
Tom prigodom misno slavlje u župnoj crkvi predvodit će župnik iz Volodera vlč. Nikola Majcen, s početkom u 11 sati. Nakon mise slijedi tradicionalno druženje pod šatorima na igralištu uz glazbu, kao i prodajna izložba slika sa slikarskih kolonija održanih proteklih godina.

DONJE JAME – Zamjenica sisačko-moslavačkog župana Anita Sinjeri-Ibrišević u nedjelju, 26. srpnja 2015. godine, s početkom u 16 sati, u mjestu Donje Jame (Grad Glina) nazočiti će okupljanju ratom raseljenih mještana, prisjećanju i odavanju počastisumještanima, braniteljima i civilima, poginulim u Domovinskom ratu, kao i proslavi Svete Ane – Dana sela, koje organizira Zavičajno društvo „Ušće Gline“ Donje Jame. U 16 sati će kod kapele Svete Ane i spomen ploče poginulima biti služena sveta misa, a nakon toga će uslijediti polaganje vijenaca i paljenje svijeća za 19 poginulih mještana Donjih Jama.

Komentirajte