Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za nedjelju, 02. rujna

Najave za nedjelju, 02. rujna

SISAK – U nedjelju, 02. rujna, proslava Dana branitelja Siska nastavlja se na Kupalištu Zibel od 10 sati otvorenim prvenstvom u šahu, beli i stolnom tenisu.

SISAK – Članovi Oldtimer kluba Sisak i ove će godine Siščanima prezentirati svoje limene ljubimce, a gosti im na nedjeljni Oldtimer rally stižu iz cijele Hrvatske. Okupljanje je oldtimera ispred Velikog Kaptola u nedjelju, 02. rujna,  od 9 sati, nakon čega slijedi ispit spretnosti. U pola 12 kreće rally od Siska, preko Sela, Dužice do Lekenika i Farkašića i nazad.

TOPOLOVAC – Glavosjek sv. Ivana Krstitelja Topolovčani tradicionalno slave kao Dan naselja. Ovogodišnja proslava održat će se u nedjelju, 2. rujna, a na proslavi će prisustvovati i gradonačelnik Dinko Pintarić te predsjednik Gradskog vijeća Veljko Novak. Program:
7 sati – budnica
10.30 sati – svečana procesija od raspela do kapele
10.50 – polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima  kod kapele
11 sati – Sveta misa pred kapelom
12.30 sati – dječji igrokaz i druženje uz domaće kolače, kavu i sokove

SISAK – Vokalno instrumentalni ansambl „ Kolapjani“ iz Siska, u sklopu kojeg djeluju ženska klapa „Kolapjanke“ i muška klapa „Kolapjani“, i ove godine organizira  5. susret klapa u Sisku koji će se održati u nedjelju, 2. rujna  s početkom u 19.30 sati u jedinstvenom ambijentu – atriju Starog grada u Sisku. Kolapjanke i Kolapjani, te njihovi gosti, Siščankama i Siščanima donose izvedbe izvornih klapskih napjeva, ali i popularnih dalmatinskih pjesama izvedenih na klapski način. Uz domaćine, Kolapjanke i Kolapjane, nastupaju i ženske klape: Libar iz Privlake, Kondura iz Zadra, Stentoria iz Daruvara te muške: Sagena iz Zagreba, Grobnik iz Čavala, Zrinski iz Vrbovca, Prvi komin Snježanin iz Zagreba, Škrlet iz Kutine i Poj iz Samobora. Ulaz na susret klapa je slobodan. Susret klapa održava se pod pokroviteljstvom Grada Siska, Doma kulture Kristalna kocka vedrine Sisak i Gradskog muzeja Sisak.

VELIKA LUDINA – U sklopu proslave Dana Općine Velika Ludina u nedjelju, 02. rujna, je na rasporedu u 10 sati općinsko vatrogasno natjecanje djece i odraslih te nogometna utakmica Humane zvijezde-Sokol u 18 sati.

GORNJI VIDUŠEVAC – Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel  u nedjelju, 2. rujna 2012. godine s početkom
u 17 sati otvorit će 8. angelske folklorne susrete u Gornjem Viduševcu. Sisačko-moslavačka županica pokroviteljica je ove manifestacije na kojoj sudjeluju kulturno-umjetnička društva iz Sisačko-moslavačke županije te gosti iz Orahovice i Krašića.

Komentirajte